Wix Stores: Productcategorieën maken

Belangrijk:
Dit artikel gaat over de nieuwe versie van productcategorieën. Als je op +Nieuwe categorie klikt en je pagina ziet er anders uit dan op de afbeelding in stap 1 hieronder, heb je de originele versie. Als dat zo is, klik dan op deze link om te lezen hoe je categorieën kunt toevoegen en weergeven.
Productcategorieën zijn groepen producten die je gebruikt om je webshop te bouwen. Nadat je een categorie hebt gemaakt, kun je deze overal op je website weergeven, delen, er een coupon of korting op toepassen, of gebruiken als webshopfilter. Je kunt zoveel categorieën toevoegen als je nodig hebt.
Tip:
Je webshop wordt geleverd met de 'Alle producten'-categorie ingebouwd.

Stap 1 | Voeg de categoriegegevens toe

Klik op + Nieuwe categorie om te beginnen en de categoriegegevens toe te voegen. De afbeelding en beschrijving verschijnen in de zoekresultaten van zoekmachines, wanneer een categorie wordt gedeeld op social media, en kunnen optioneel worden weergegeven op de categoriepagina.

Om een categorie aan te maken:

1. Ga naar Categorieën op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op + Nieuwe categorie.
  3. Voer een naam voor de categorie in (bijvoorbeeld: 'Heren').
  4. Voer een beschrijving.
  5. Voeg een afbeelding toe.
    1. Klik op het Toevoegen-pictogram.
    2. Selecteer een afbeelding uit je Media Manager of klik op Media uploaden uploaden om een afbeelding te uploaden.
    3. Klik op Toevoegen aan pagina.

Stap 2 | Stel de categorie in als actief of inactief

Een categorie kan actief of inactief zijn. Het is belangrijk om de juiste status te kiezen voor elke categorie die je maakt, zodat je deze kunt gebruiken op een manier die past bij jouw zakelijke behoeften.
Klik hieronder om het verschil tussen actieve en inactieve categorieën te leren:
Om de categoriestatus in te stellen, klik je op de Actief op je website-schakelaar om deze in of uit te schakelen.

Stap 3 | Voeg producten toen

Als je categorie actief is, is het een goed idee om meteen een paar producten toe te voegen om te voorkomen dat je een lege categorie weergeeft. Houd er rekening mee dat je op elk moment producten kunt toevoegen of verwijderen.

Om producten aan een categorie toe te voegen:

1. Ga naar Categorieën op het dashboard van je website.
  2. Selecteer de nieuwe categorie die je hebt gemaakt.
  3. Klik onder Producten in categorie op + Producten toevoegen.
  4. Selecteer de producten die je wilt toevoegen.
  5. Klik op Toevoegen.
Wanneer je later een nieuw product maakt (of een bestaand product bewerkt), kun je dat product aan een of meer categorieën toevoegen.
Volgende stap: