Wix Stores: Instellen hoe afbeeldingen in je webshop worden weergegeven

Leestijd 3 minuten
Het weergeven van goede productafbeeldingen is een van de belangrijkste sleutels tot e-commercesucces.
Hoe afbeeldingen er in je webshop uitzien, hangt af van de afbeeldingen die je uploadt (de resolutie, beeldverhouding, enzovoort) en hoe je instelt dat de afbeeldingen worden weergegeven in de Productgalerij en op de Productpagina van je webshop.
Dit artikel leid je door de opties voor het wijzigen van de grootte en verhouding van afbeeldingen in de Editor. Klik hier om meer te lezen over afbeeldingen.

Lees meer over:

Begrijpen hoe de grootte van afbeeldingen aangepast wordt

De Productgalerij en Productpagina hebben twee opties om de grootte aan te passen: Bijsnijden en Passend.

Bijsnijden

Afbeeldingen worden bijgesneden zodat ze allemaal even groot zijn. Als je afbeeldingen in verschillende formaten en met verschillende beeldverhoudingen hebt geüpload, kan een deel van de afbeelding worden afgesneden.

Passend

Als je de Passend-optie selecteert, wordt de hele afbeelding weergegeven en behoudt het zijn oorspronkelijke beeldverhouding. Afbeeldingen in je galerij zullen niet dezelfde beeldverhouding hebben, tenzij de originele afbeeldingen deze hadden.
Tip:
Om een Productgalerij te maken met een strak uiterlijk met afbeeldingen van detzelfde grootte, en om te voorkomen dat afbeeldingen worden afgesneden, raden wij aan afbeeldingen met dezelfde beeldverhouding te uploaden bij het maken van je producten.

Beeldverhouding begrijpen

Beeldverhouding, ook bekend als aspectratio, is hoe breed een afbeelding is in verhouding tot hoe hoog de afbeelding is.
  • De indeling van de klassieke Productpagina ondersteunt alle beeldverhoudingen. Andere indelingen zien er het beste uit met bredere afbeeldingen.
  • Voor weergave op een mobiel apparaat is de aanbevolen beeldverhouding 1:1 (een vierkante afbeelding).

1. Ga naar de betreffende Productgalerij in de Editor.
  2. Klik op de productgalerij.
  3. Klik op het Instellingen-pictogram.
  4. Klik op het Indeling-tabblad.
  5. Kies onder Beeldgrootte een optie:
    • Bijsnijden: Afbeeldingen worden bijgesneden tot hetzelfde formaat.
    • Passend: Geeft de hele afbeelding weer.
  6. Selecteer een afbeeldingsverhouding.

De weergave van afbeeldingen op de Productpagina instellen

1. Ga naar de Productpagina van je webshop.
2. Klik op de Productpagina in de Editor.
3.  Klik op Instellingen.
4. Klik op het Indeling-tabblad.
5. Kies een optie uit het Afbeeldingsverhouding-dropdownmenu.
6. Kies onder Beeldgrootte een optie:
  • Bijsnijden: Afbeeldingen worden bijgesneden tot hetzelfde formaat.
  • Passend: Geeft de hele afbeelding weer.