Wix Stores: Een Facebook-winkel maken met behulp van de Facebook Shops by GoDataFeed-app

Leestijd 2 minuten
Belangrijk:
De vorige methode van Wix om een Facebook- en Instagram-winkel te maken, is binnenkort niet langer beschikbaar. We raden je aan Meta-winkels te maken met onze partner-app, de Facebook Shops by GoDataFeed-app.
Toon je Wix Store-producten op Facebook en Instagram om meer bekendheid te krijgen en de verkoop te verhogen. Nadat je Wix hebt geïntegreerd met Facebook / Instagram, kun je de bestellingen die je ontvangt beheren in het GoDataFeed-dashboard.
In dit artikel lees je hoe je:

De Facebook Shops by GoDataFeed-app toevoegen

Ga naar de Wix Appmarkt om de Facebook Shops by GoDataFeed-app toe te voegen.

Om de app toe te voegen:

1. Ga naar de Wix Appmarkt in je Editor:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Apps toevoegen.
    • Wix Studio: Klik links in de Editor op Appmarkt.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Appmarkt.
  2. Begin met het typen van 'Facebook Shops by GoDataFeed' in de zoekbalk en selecteer Facebook Shops by GoDataFeed in de dropdown.
  3. Klik op Toevoegen aan website
  4. Controleer de machtigingen en klik op Akkoord en toevoegen.
  5. Selecteer een optie:
    • Maak een nieuw GoDataFeed-account aan en klik op Start my Trial.
      Tip: GoDataFeed biedt een proefperiode van 14 dagen voor nieuwe accounts.
    • Log in op een bestaand GoDataFeed-account.

Facebook- en Instagram-winkels instellen

Nadat je de Facebook Shops by GoDataFeed-app hebt toegevoegd en je account hebt gekoppeld, kun je je Facebook- en Instagram-winkels instellen. Om dit te doen, moet je je feed indienen en vervolgens je bestellingen synchroniseren.
Tip:
Je kunt een Facebook-winkel of zowel Facebook- als Instagram-winkels instellen. Je kunt echter geen Instagram-winkel opzetten zonder Facebook.
Lees hoe je Meta-winkels instelt met Facebook Shops by GoDataFeed of bekijk de video hieronder.

Oude webshops ontkoppelen

Als je eerder Facebook- en Instagram-winkels hebt gekoppeld in het Wix-dashboard, ontkoppel je de oude winkels. Door je Facebook-winkel te ontkoppelen, ontkoppel je ook je Instagram-winkel, als je die hebt.

Om je bestaande winkels te ontkoppelen:

1. Ga naar Facebook-winkel op het dashboard van je website.
  2. Klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer Account ontkoppelen.
  4. Klik op Account ontkoppelen om te bevestigen.