Wix Stores: Een eBay-webshop verbinden en opzetten

Leestijd 5 minuten
Breid je verkoopplatform uit door je Wix-webshop te verbinden met een eBay-webshop. Heb je er nog geen? Je kunt je nieuwe eBay-webshop maken terwijl je verbindt met eBay, en vervolgens je Wix Stores-producten daar verkopen.
In dit artikel word je door de stappen geleid om je Wix-webshop aan eBay te koppelen en vervolgens je verzend-, belasting-, betaalinstellingen en meer in te stellen. Na de eerste configuratie kun je deze instellingen bewerken.
Let op:
  • Digitale en verborgen Wix-producten kunnen niet op eBay worden vermeld en verschijnen niet op het eBay-tabblad in het dashboard van je website.
  • Je kunt verbinding maken en je eBay-webshop opzetten zonder Premiumpakket, maar je hebt wel een Business Unlimited Premiumpakket nodig om je producten op eBay te plaatsen.
  • Het is mogelijk om je eBay-webshop in te stellen met een eBay-kopersaccount, maar een eBay-verkopersaccount is vereist om items op eBay te publiceren.

Stap 1 | Verbind je Wix-webshop met eBay

Hier kun je verbinding maken met een bestaande eBay-webshop of een nieuwe eBay-webshop creëren en deze verbinden met je Wix-webshop.

Stap 2 | Stel je locatie in

Elk eBay-product moet een locatie hebben waar het item vandaan wordt verzonden. Deze locatie wordt gebruikt om verzendkosten en levertijden te berekenen.
Let op:
Na de eerste configuratie wordt elke keer dat je een nieuw product aan je webshop toevoegt, automatisch de standaardlocatie toegewezen. Als sommige van je producten vanaf een ander adres worden verzonden, kun je die producten bewerken en een andere 'verzenden van'-locatie toewijzen.

Stap 3 | Stel je verzendvoorkeuren in

Op eBay is je 'binnenlandse' regio de regio waar je gekozen eBay-markt (eBay.com, eBay.nl, enz.) is gebaseerd. Als je eBay-markt zich bijvoorbeeld op eBay.com bevindt, is de VS je binnenlandse verzendregio, zelfs als je winkel zich buiten de VS bevindt
Om op eBay te verkopen, moet binnenlandse verzending zijn ingesteld. Optioneel kun je internationale verzending instellen naar de regio's die je kiest. Schakel hiervoor internationale verzending in en sluit, indien van toepassing, alle landen uit waarnaar je niet wilt verzenden. Bovendien moet je een verwerkingstijd invoeren volgens het beleid van eBay. Klik hier om meer te lezen over de verzendopties van eBay.

Stap 4 | Stel betalingen in

Om betalingen voor verkopen op eBay te ontvangen, moet je het e-mailadres invoeren dat aan je PayPal-account is gekoppeld. Als je geen PayPal-account hebt, klik je op Geen PayPal-account om er een aan te maken.
Let op:
Als je je hebt aangemeld voor op eBay beheerde betalingen, kun je direct naar de volgende stap gaan zonder een betaling in te stellen.
Als je klaar bent, klik je op Doorgaan naar retourzendingen om naar de volgende stap te gaan.

Stap 5 | Stel je retourbeleid in

Bepaal van wie je retourzendingen wilt aannemen en wat de retourvoorwaarden zijn.
Lees meer:
  • Klik hier om meer te lezen over terugbetalingen en retourzendingen op eBay.
  • Als je geen aangiften wilt accepteren, laat je de schakelaars uitgeschakeld en klik je op Doorgaan naar belasting om naar de volgende stap te gaan.

Stap 6 | Stel belastingen in

In eBay kun je de belasting beheren met behulp van de eBay-belastingtabel (aanbevolen) of zelf de belasting beheren.
Belangrijk:
In verschillende regio's zijn andere belastingregels van toepassing. Raadpleeg een accountant of de lokale belastingdienst voor specifieke informatie die relevant is voor jouw webshop.
Lees meer:
  • eBay's belastingbeleid Lees meer
  • Hoe eBay omgaat met belastingen en invoerheffingen Lees meer