Wix Stores: De Wix Checkout Requirements-app toevoegen en instellen

Leestijd 6 minuten
Met de Checkout Requirements-app kun je bepalen aan welke vereisten moet worden voldaan voordat een klant kan afrekenen. Je kunt de app gebruiken om drie verschillende soorten vereisten te creëren:
  • Voeg een vereiste voor een minimale hoeveelheid toe: Voorkom dat klanten te weinig van een specifiek artikel kopen (bijv Minimale afname is 3 vanillekaarsen).
  • Voeg een vereiste voor een maximale hoeveelheid toe: Voorkom dat klanten te veel van een specifiek artikel kopen (bijv De aankoop van vazen is beperkt tot één per bestelling).
  • Voeg een minimaal subtotaalvereiste toe: Bestellingen moeten minimaal €1 00,– bedragen.
Bekijk enkele voorbeelden van hoe de betaalvereiste kan worden gebruikt in de onderstaande veelgestelde vragen.
Nadat je een of meer betaalvereisten hebt gemaakt, kun je ze eenvoudig met één klik activeren of deactiveren.

Stap 1 | Voeg de Wix Checkout Requirements-app toe

Ga om te beginnen naar de Wix Appmarkt en voeg de Wix Checkout Requirements-app toe.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
Dashboard
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Apps toevoegen.
  3. Zoek naar de Wix Checkout Requirements-app in de zoekbalk.
  4. Klik op Toevoegen aan website.
  5. Klik op Naar dashboard.

Stap 2 | Maak een betaalvereiste aan

Nu je de app hebt toegevoegd, ga je naar het dashboard van je website en maak je je eerste vereiste.

Je kunt een enkele vereiste of meerdere maken. Je kunt bijvoorbeeld een vereiste maken die ervoor zorgt dat klanten ten minste 2 kaarsen moeten kopen en een andere vereiste die de aankoop van kaarsen beperkt tot 10 per bestelling.

Om een betaalvereiste te creëren:

1. Ga naar Betaalvereisten op het dashboard van je website.
  2. Klik op Vereiste toevoegen.
  3. Voer een naam in voor de vereiste (bijvoorbeeld minimaal 2 kaarsen).
    Let op: Klanten zien deze naam niet.
  4. Selecteer het type vereiste dat je wilt creëren:
    • Minimale hoeveelheid producten
    • Maximale hoeveelheid producten
    • Minimaal subtotaal bestelling
  5. Voer de gewenste hoeveelheid/subtotaal in.
  6. Als je minimale of maximale hoeveelheid of producten hebt geselecteerd, selecteer je waarop de vereiste van toepassing is:
    • Specifieke producten: Alleen specifieke producten tellen mee voor het minimum of maximum (als je bijvoorbeeld een minimum van 2 producten instelt, moeten klanten 2 van elk van de specifieke producten die je selecteert kopen).
    • Alle producten: De vereiste is afzonderlijk van toepassing op elk product (bijvoorbeeld als je een minimum van 2 producten instelt, moeten klanten 2 van elk product dat ze kopen kopen, niet 2 producten uit je webshop).
  7. Als je Specifieke producten hebt geselecteerd in stap 6, selecteer je die producten.
    Tip: Begin met het typen van de productnaam en selecteer deze in de lijst.
  8. Kies wat er gebeurt als klanten niet aan de vereiste voldoen:
    • Ja, betalen mogelijk maken, maar toon een waarschuwingsbericht: Klanten zien je bericht waarin de vereiste wordt uitgelegd, maar kunnen nog steeds een aankoop voltooien.
    • Nee, betalen niet mogelijk maken en een foutmelding tonen: Klanten zien je bericht waarin wordt uitgelegd waarom ze de aankoop niet kunnen voltooien en een aankoop niet kunnen voltooien.
  9. Voer de berichttekst in die je je klanten wilt laten zien.
    Tip: Zorg ervoor dat de boodschap duidelijk en specifiek is, zodat klanten weten wat ze moeten doen (zie de veelgestelde vragen hieronder).

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over de app.