Wix Specialisten: Facturen maken in Klantfacturering

Leestijd 2 minuten
Creëer, verstuur en houd al je klantfacturen bij. Je klanten ontvangen een e-mail met hun factuur en een link om de betaling te voltooien en je wordt online betaald.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je je specialisten-account aan een betaalmethode koppelt, zodat je online betaald kunt worden. Lees meer

Om een factuur te creëren:

1. Klik bovenaan je Wix-account op Specialisten dashboard.
  2. Klik links op het Klantfacturering-tabblad.
  3. Klik links op het Facturen-tabblad.
  4. Klik op Aan de slag of klik op + Nieuwe factuur.
  5. Vul de factuurgegevens in:
    • Vervaldatum: Selecteer een vervaldatum voor de factuur (Binnen 7 dagen, Binnen 14 dagen, Binnen 30 dagen of Aangepaste vervaldatum).
      Let op: Uitgiftedatum is gelijk aan de verzenddatum.
    • Klant: Selecteer een klant voor deze factuur.
    • Factuurtitel: Voer een titel in voor deze factuur.
  1. Klik op de Product of dienst-dropdown om je diensten aan de factuur toe te voegen.
    1. (Optioneel) Voer een beschrijving in voor het product of de dienst.
    2. Voer een prijs in voor het product of de dienst.
    3. Voer de hoeveelheid van het product of de dienst in.
    4. (Optioneel) Klik op het Belasting-veld om belasting aan de factuur toe te voegen.
    5. (Optioneel) Klik op + Item toevoegenom extra diensten aan de factuur toe te voegen.
    6. (Optioneel) Klik op + Korting toevoegen om een korting aan het subtotaal toe te voegen.
  1. Typ of bewerk de tekst in de velden voor Opmerkingen en Voorwaarden.
    Let op: Deze velden verschijnen onderaan de factuur.
  2. Een optie selecteren:
    • Wijzigingen opslaan: Bewaar de factuur om op een later tijdstip te verzenden.
    • Voorbeeld: Bekijk je factuur voordat je deze verzendt. Klik als je klaar bent op Factuur versturen.