Wix SEO-checklist: De titel van de homepage voor zoekresultaten instellen

Leestijd 4 minuten
Nadat je de title-tag van je homepage hebt bijgewerkt, zie je mogelijk een foutmelding in je Wix SEO-checklist. Dit kan gebeuren als je een title-tag toevoegt die je zoekwoorden of bedrijfsnaam niet bevat. Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Bijwerken van de title-tag van je homepage

Werk de title-tag van je homepage bij vanuit je SEO-checklist.
Wix Editor
Studio Editor
Dashboard
  1. Ga naar de SEO-checklist op het SEO-dashboard van je website.
  2. Ga met je muis over de foutmelding en klik op Ga ervoor.
  3. Kies een voorgestelde title-tag uit de lijst, of kies Ander om je eigen title-tag in te voeren. Tips:
    • Gebruik op zijn minst een van je trefwoorden en je bedrijfsnaam.
    • Voer tussen de 55 en 70 tekens in.
    • Als je je eigen title-tag maakt, raden we je aan onze tips voor het schrijven van je eigen title-tag te bekijken.
  1. Klik op Kopieer
  2. Ga naar je Editor.
  3. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  4. Klik naast de homepage op het Meer acties-pictogram.
  5. Klik op Basis SEO.
  6. Plak de paginatitel onder Title-tag (titel in zoekresultaten).
  7. Klik op Publiceren.
  8. Ga terug naar je SEO-checklist.
  9. Click Vernieuwen

Tips voor het schrijven van title-tags

We raden je aan de onderstaande tips te volgen als je besluit je eigen title-tags voor je pagina's te maken.
  • Elke pagina op je website moet zijn eigen unieke title-tag hebben.
  • De title-tag moet beknopte informatie geven over waar de pagina over gaat.
  • Je moet er een van je trefwoorden en de naam van je bedrijf of website in vermelden.
  • Het is ook een goed idee om de locatie van je bedrijf in de title-tag van je homepage op te nemen. Zo weet Google dat je website aan mensen in je omgeving moet worden getoond.
  • De lengte van je title-tag moet tussen 55 en 70 tekens zijn. Gebruik het pijpteken '|' om verschillende delen van de titel te onderscheiden.
Meer lezen?
Bekijk deze aanvullende SEO-tips voor beginners.