Wix Restaurants: Meldingen instellen voor online bestellingen

Leestijd 4 minuten
Belangrijk:
Kies hoe je meldingen over online bestellingen voor je restaurant wilt ontvangen en stel een melding in voor bestellingen die je in een bepaald tijdsbestek niet hebt afgehandeld. Je kunt ook een bevestigingsmail naar klanten sturen wanneer ze online bij je restaurant bestellen.
In dit artikel lees je meer over:

Meldingen ontvangen voor online bestellingen

Vanaf het Meldingen-tabblad kun je kiezen hoe je op de hoogte wilt worden gebracht van online bestellingen.
Let op:
Nieuwe bestellingen verschijnen automatisch op het Mijn bestellingen-tabblad en in de Wix Owner-app. Je kunt aanvullende meldingsmethoden toevoegen.

Om meldingen voor online bestellingen toe te voegen:

1. Ga naar Bestellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Meldingen.
  3. Klik op + Nieuwe melding toevoegen om een extra meldingsmethode toe te voegen.
  4. Selecteer het type melding dat je ontvangt zodra er een bestelling binnenkomt:
    • E-mail: Voer je e-mailadres in.
    • Afdrukken: Voer je printer-ID in. Klik voor informatie over de installatie.
    • Fax: Voer je faxnummer in. Let op: Ons faxsysteem voldoet aan PCI-DSS.
    • Bellen: Voer je telefoonnummer in. Meldingen worden geleverd via een tekst-naar-spraak-systeem dat 18 talen ondersteunt (zie hieronder). Let op: Mogelijk ontvang je geen telefoonmeldingen als je AT&T als je telefoonprovider gebruikt.
    • Webhook: Integreer met andere diensten van derden. Klik voor informatie over de installatie.
5. Voer de relevante informatie in het veld naast het type melding in.
6. (Optioneel) Klik op + Nieuwe melding toevoegen om extra meldingen toe te voegen en herhaal stap 3.
7.  Klik op Opslaan.
Tip:
Om een meldingsmethode tijdelijk uit te schakelen, schakel je het vinkjenaast die methode uit.

Meldingen ontvangen voor onverwerkte bestellingen

Voeg een methode toe om je te waarschuwen voor gevallen waarin bestellingen na een bepaalde tijd niet worden verwerkt.
Let op:
  • Als een fax-, printer- of webhookmelding met succes wordt ontvangen, wordt de bestelling beschouwd als 'geaccepteerd'. Er wordt geen melding geactiveerd dat er nog niet-afgehandelde bestellingen zijn.
  • Je ontvangt mogelijk geen telefoonmeldingen als je AT&T als je telefoonaanbieder gebruikt.

Om meldingen toe te voegen voor niet-afgehandelde orders:

1. Ga naar Bestellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Meldingen.
  3. Klik onder Niet-behandelde bestellingen op + Nieuwe melding toevoegen.
  4. Selecteer in de dropdown een meldingsmethode en voer de relevante informatie in.
  5. Voer een aantal minuten in in het Na-veld.
  6. Selecteer Minuten, Uren of Dagen in de dropdown.
  7. Klik op Opslaan.
Tip:
Om een meldingsmethode tijdelijk uit te schakelen, schakel je het vinkjenaast die methode uit.

E-mails met bestelbevestigingen naar klanten verzenden

Stuur een bevestigingsmail naar klanten wanneer ze online bij je restaurant bestellen.
  1. Ga naar Bestellingen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag en klik op Meldingen.
  3. Klik op de Bevestiging per e-mail-schakelaar om het verzenden van een bevestigingsmail naar klanten in of uit te schakelen wanneer ze online bij je restaurant bestellen.
  4. Klik op Opslaan.

Problemen met geluiden voor bestellingsmeldingen oplossen

Wanneer je een bestelling ontvangt in het online bestelsysteem van je restaurant, krijg je een geluidssignaal. Als je geen melding ontvangt voor inkomende bestellingen, volg dan de onderstaande stappen.

Nog steeds hulp nodig?

Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact met ons op met de volgende informatie:
  • De naam of URL van je Wix-website.
  • De naam en versie van de webbrowser die je gebruikt
  • De naam en versie van het besturingssysteem van je computer