Wix Restaurants: De beschikbaarheid van menu's, onderdelen en gerechten instellen

Leestijd 2 minuten
Belangrijk:
Dit artikel gaat over de originele Wix Restaurants Menus-app. Probeer onze nieuwe, verbeterde Menu-app. Lees hoe je de nieuwe Wix Restaurants Menus-app toevoegt en instelt
Je kunt de beschikbaarheid van menu's, onderdelen en gerechten voor online bestelling instellen. Als een menu, onderdeel of gerecht alleen tijdens bepaalde tijden of op bepaalde dagen online kan worden besteld, kun je de beschikbaarheid ervan wijzigen zodat het alleen verschijnt wanneer klanten het kunnen bestellen.
Menu's en onderdelen die niet beschikbaar zijn, verschijnen helemaal niet in het online bestelmenu op je live website. Je kunt ook gerechten markeren als niet op voorraad en ze zullen verschijnen als 'Uitverkocht' wanneer klanten online bij je bestellen.

Om de beschikbaarheid van een menu, onderdeel of gerecht te bepalen:

1. Ga naar Menu's op het dashboard van je website.
  2. Stel de beschikbaarheid van je menu, onderdeel of gerecht in:
    • Menu:
      1. Selecteer het relevante menu.
      2. Klik op Bewerken naast Online bestellen.
    • Onderdeel:
      1. Ga naar het relevante menu-onderdeel en klik erop om het te openen.
      2. Klik op Bewerken naast Online bestellen.
    • Gerecht:
      1. Ga naar het betreffende gerecht, wijs het aan en klik op Bewerken.
      2. Klik op Bewerken naast Online bestellen.
      3. Schakel het Op voorraad-selectievakje in:
        • Geselecteerd: Het gerecht verschijnt op je live website.
        • Gedeselecteerd: Het woord 'Uitverkocht' verschijnt op je live website naast het gerecht.
  3. Selecteer of deactiveer de selectievakjes voor beschikbaarheid:
    • Bezorgen: Klanten kunnen hun restaurantbestellingen laten bezorgen.
    • Afhalen: Klanten kunnen bestellingen afhalen.
    • Web: Klanten kunnen bestellen via je website die toegankelijk is via een computer.
    • Mobiel (web en app): Klanten kunnen vanaf je website bestellen op een mobiel apparaat of via de eigen app van je restaurant.
      Let op: Je kunt je app verbinden met Wix Restaurants met een webhook
    • Telefonische bestelling: Klanten kunnen het restaurant bellen om te bestellen.
  4. Klik in het Beschikbaarheid-gedeelte op Bewerken om de tijden in te stellen waarop klanten kunnen bestellen.
  5. Kies uit de volgende opties:
    • Openingstijden:
      1. Klik op Openingstijden bovenaan de pagina.
      2. Klik op Toepassen.
    • Aangepaste uren:
      1. Klik bovenaan de pagina op Aangepaste uren.
      2. Selecteer de dagen waarop het gerecht beschikbaar is (bijv. maandag, dinsdag, en woensdag).
      3. Voer de tijden in voor de dagen die je hebt geselecteerd.
      4. Als niet alle dagen zijn geselecteerd, selecteer je een tweede set dagen (bijv. donderdag en vrijdag).
      5. Vul de tijden voor die dagen in.
      6. Herhaal indien nodig om de beschikbaarheid voor extra dagen in te stellen.
      7. Klik op Toepassen.
  6. (Alleen voor gerechten) Selecteer het selectievakje onder Speciale wensen om klanten in staat te stellen om speciale verzoeken of aanpassingen van een gerecht aan te vragen.
  7. Klik op Opslaan.

Wil je meer weten?
Bekijk de cursus in Wix Learn over het maken van online menu's