Wix Pro Gallery: De beeldkwaliteit voor galerijmedia instellen

Leestijd 4 minuten
Met de Wix Pro Gallery kun je de beeldkwaliteit instellen en aanpassen voor afzonderlijke mediabestanden of voor al je media tegelijk.
Let op:
We raden aan om mediabestanden van de best mogelijke kwaliteit naar je galerij te uploaden om de beste resultaten te garanderen. Zorg ervoor dat je afbeeldingen / video's uploadt met een resolutie van minimaal 2560 X 1440 pixels. We optimaliseren ze tot de exacte afmetingen die op het scherm worden weergegeven, zonder kwaliteitsverlies.
In dit artikel lees je meer over het instellen van de afbeeldingskwaliteit voor:

De beeldkwaliteit instellen voor afzonderlijke media

1. Klik op de Wix Pro Gallery in de Editor.
  2. Klik op Media beheren.
  3. Klik op de relevante afbeelding of video en klik op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Kwaliteit aanpassen.
  5. Klik op de Beeldkwaliteit aanpassen-schakelaar om te wijzigen hoe de beeldkwaliteit wordt ingesteld:
    • Ingeschakeld: Pas de beeldkwaliteit van de media handmatig aan:
      • Sleep de Afbeeldingskwaliteit-schuifregelaar om de afbeeldingskwaliteit te verhogen of te verlagen.
        Let op: Hoe hoger de beeldkwaliteit, hoe langer het duurt voordat je media worden geladen. Het wordt niet aanbevolen om de beeldkwaliteit boven de 90 te verhogen.
    • Uitgeschakeld: De beeldkwaliteit wordt automatisch ingesteld.
  6. Klik op de Afbeelding verscherpen-schakelaar om te wijzigen hoe de beeldverscherping wordt ingesteld:
    • Ingeschakeld: Pas de beeldverscherping van de media handmatig aan:
      • Hoeveelheid: Verhoog of verlaag de hoeveelheid verscherping die op de afbeelding wordt toegepast.
      • Radius: Vergroot of verklein het aantal pixels vanaf de rand die de verscherping beïnvloedt.
      • Drempel: Stel in hoe verschillend een pixel moet zijn van de omgeving voordat deze wordt beschouwd als een randpixel en wordt verscherpt door het filter.
        Let op: Hoe lager het drempelgetal, hoe intenser het verscherpingseffect.
    • Uitgeschakeld: De beeldverscherping wordt automatisch ingesteld.
  7. Klik op Toepassen.

De beeldkwaliteit instellen voor alle media

1. Klik op de Wix Pro Gallery in de Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Advanced-tabblad en blader naar het Afbeeldingsinstellingen-gedeelte.
  4. Pas de afbeeldingskwaliteit aan met de volgende opties:
    • Afbeeldingskwaliteit: Sleep de Afbeeldingskwaliteit-schuifregelaar om de kwaliteit te verhogen of te verlagen.
      Let op: Het wordt niet aanbevolen om de beeldkwaliteit boven de 90 te verhogen, omdat dit kan leiden tot een vermindering van de prestaties van je website.
    • Afbeelding verscherpen: Klik op de schakelaar om te wijzigen hoe de afbeelding verscherpt wordt.
      • Ingeschakeld: Pas de afbeeldingscherpte van de afbeelding handmatig aan:
        • Waarde: Verhoog of verlaag de hoeveelheid verscherping die wordt toegepast.
        • Radius: Vergroot of verklein het aantal pixels vanaf de rand die de verscherping beïnvloedt.
        • Drempel: Stel in hoe verschillend een pixel moet zijn van de omgeving voordat deze wordt beschouwd als een randpixel en wordt verscherpt door het filter.
          Let op: Hoe lager het drempelgetal, hoe intenser het verscherpingseffect.
      • Uitgeschakeld: De beeldverscherping wordt automatisch ingesteld.
    • Converteren naar WebP-indeling: WebP is een afbeeldingsindeling waarmee afbeeldingen op het web 25-35% kleiner worden. Schakel dit in of uit volgens je voorkeur. We raden aan de schakelaar ingeschakeld te houden, omdat het uitschakelen van deze schakelaar de laadtijd van je website kan beïnvloeden.
      • Ingeschakeld: (Aanbevolen) Afbeeldingen worden geconverteerd naar een WebP-indeling.
      • Uitgeschakeld: Afbeeldingen worden weergegeven in hun oorspronkelijke bestandsindeling. Dit kan de laadtijd van de website beïnvloeden.
    • Formaat automatisch aanpassen: Wix past automatisch het formaat van galerijafbeeldingen aan om de laadtijd van media te optimaliseren en de kijkervaring van bezoekers van de website te behouden. Klik op de dropdown om te kiezen wanneer het formaat van afbeeldingen wordt gewijzigd. We raden aan de instelling op Altijd te laten staan, zodat de laadtijd van je website niet wordt beïnvloed.
      • Altijd (aanbevolen): Galerijafbeeldingen worden automatisch verkleind om de laadtijd van je website te verbeteren.
      • Alleen galerij: Alleen de media in de hoofdweergave van de Pro Gallery wordt verkleind. Afbeeldingen in de utigebreide weergave worden in hun oorspronkelijke resolutie weergegeven.
      • Nooit: Media worden in hun oorspronkelijke resolutie geladen. Dit kan de laadtijd van je website beïnvloeden, maar maakt ook een betere pinchzoom / inzoom met het vergrootglas in de uitgebreide weergave mogelijk.
Belangrijk:
Standaard passen browsers automatisch aliasing toe om te voorkomen dat afbeeldingen vervormd worden. Dit is om visuele artefacten en andere glitches te verminderen die het gevolg kunnen zijn van beelden die in hun oorspronkelijke kwaliteit worden weergegeven. Het downscaling-algoritme van een browser kan leiden tot gegevensverlies in afbeeldingen met een hoge resolutie. Als gevolg daarvan wordt de beeldkwaliteit aangetast door afbeeldingen met een volledige resolutie kleiner te maken dan de werkelijke grootte van de afbeelding. Dit leidt over het algemeen tot een afvlakking van de kleuren of een vervaging van het beeld op je live website in vergelijking met het originele bestand.
Let op:
  • Het verkleinen van je afbeelding heeft geen invloed op het contrast van de afbeelding als geheel. Het verscherpingsgereedschap verhoogt alleen het contrast van de randen van lijnen binnen de afbeelding. De helderdere kanten van de randen worden helderder terwijl de donkerdere kanten donkerder worden.
  • Als je een zeer lage drempel gebruikt kan het algoritme beeldruis herkennen als rand. Daardoor kan ruis op de afbeelding meer opvallen, aangezien het contrast van de ruis vergroot wordt.
  • Probeer de waarden in het Verscherpen-gedeelte te verlagen als je afbeeldingen er oververzadigd of te contrastrijk uitzien.