Wix Photo Albums: Foto's uploaden vanuit Lightroom Classic

Leestijd 4 minuten
Gebruik de Wix Photo Albums-plug-in om foto's van Lightroom Classic rechtstreeks naar je fotoalbums en galerijen te uploaden.
Belangrijk:
  • Vanaf april 2022 hebben we een nieuwe versie van Lightroom, versie 3, uitgebracht waarmee je je favorietenlijsten en opmerkingen kunt synchroniseren. Je kunt ervoor kiezen om te upgraden naar versie 3 of op versie 2 te blijven zonder deze nieuwe functionaliteiten.
  • Je moet Lightroom Classic op je computer hebben geïnstalleerd om foto's te uploaden naar je Wix-fotoalbums en -galerijen.
  • Je moet de plug-in voor de eerste keer downloaden vanaf je Wix-dashboard. Vervolgens moet je de plug-in in Lightroom installeren. Je kunt pas updates uitvoeren als de plug-in in Lightroom is geïnstalleerd.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je Wix Photo Albums aan je website hebt toegevoegd, zodat je de Lightroom-plug-in kunt gebruiken. Lees meer over het toevoegen van Wix Photo Albums

Stap 1 | Download de Wix Photo Albums-plug-in

Eerst moet je de plug-in downloaden.

Stap 2 | Installeer de plug-in in Lightroom Classic

Nadat je de plug-in voor Wix Photo Albums van je dashboard hebt gedownload, moet je deze in Lightroom Classic installeren.

Stap 3 | Autoriseer en synchroniseer Wix Photo Albums met Lightroom Classic

Het volgende dat je moet doen, is de twee autoriseren en synchroniseren.

Stap 4 | Publiceer je foto's vanuit Lightroom naar Wix Photo Albums

Zodra je alles hebt gesynchroniseerd, kun je beginnen met bewerken en publiceren. Je moet het album of de galerij op Wix maken voordat je de afbeeldingen vanuit Lightroom uploadt. Nadat je je album hebt gemaakt (kan een concept zijn), moet je het synchroniseren met Lightroom om het te kunnen zien.
Let op:
  • Als je wijzigingen van Lightroom naar Wix wilt uploaden of toepassen, moet je alle aangebrachte bewerkingen publiceren.
  • Als je een album of een website uit Lightroom verwijdert, wordt deze alleen uit Lightroom verwijderd. Je moet het nog steeds uit je Wix Photo Album verwijderen. Foto's en galerijen kunnen echter uit Lightroom worden verwijderd.
  • Zorg ervoor dat je alle wijzigingen die zijn aangebracht in de Wix Photo Albums-plug-in in Lightroom publiceert voordat je opnieuw op synchroniseren klikt, zodat je je werk niet kwijtraakt.
Heb je problemen met het synchroniseren van Photo Albums met Lightroom Classic?
Wix biedt geen ondersteuning voor technische problemen bij het synchroniseren van Photo Albums met Lightroom Classic. Als je problemen ondervindt met het synchroniseren van je afbeeldingen, neem dan rechtstreeks contact op met het Lightroom-ondersteuningsteam via hun website of zoek in hun Helpcentrum naar aanvullende informatie over synchronisatie in Lightroom Classic.