Wix Music: Het uiterlijk van je Wix Music-speler aanpassen

Leestijd 3 minuten
Ontwerp je Wix Music-speler om op te vallen en de aandacht van websitebezoekers te trekken. Je kunt het uiterlijk van je speler wijzigen door de indeling en het ontwerp aan te passen aan jouw stijl.
Lees in dit artikel meer over:

De indeling van de Wix Music-speler aanpassen

De Wix Music-speler wordt geleverd met drie indelingsopties waaruit je kunt kiezen. Vervolgens kun je specifieke aspecten aanpassen, zoals de afstand tussen de nummers in de lijst, de stijl van de afspeelknop, en of je de afbeelding van de albumhoes wilt tonen of verbergen.

Om de indeling te wijzigen:

1. Ga in je Editor naar de Wix Music-speler.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Indelingen-tabblad.
  1. Kies een indeling: Verticaal, Horizontaal of Lijst.
  2. Pas de indeling aan met behulp van de beschikbare opties:
    • Verticaal
      • Bedieningsbalk: Selecteer een ontwerp voor de bedieningsbalk.
      • Afbeelding albumhoes: Toon of verberg de albumhoesafbeelding.
      • Muziekinformatie weergeven: Kies of de muziekinformatie op of onder de albumhoes weergegeven wordt.
      • Lijst met nummers weergeven: Toon of verberg je lijst met nummers.
      • Gegevens nummer omvat: Geef alleen de naam van het nummer weer of de naam en de artiest.
      • Acties voor nummers weergeven: Toon de acties op alle nummers of alleen op het huidige nummer.
      • Afstanden nummerlijst: Pas de afstand tussen de nummers aan.
    • Horizontaal:
      • Bedieningsbalk: Selecteer een ontwerp voor de bedieningsbalk.
      • Afbeelding albumhoes: Toon of verberg de albumhoesafbeelding.
      • Acties voor nummers weergeven: Toon de acties op alle nummers of alleen op het huidige nummer.
      • Afstanden nummerlijst: Pas de afstand tussen de nummers aan.
    • Lijst:
      • Albumgegevens weergeven: Toon of verberg de albumgegevens.
      • Afspeelknoppen: Kies de stijl van de afspeelknop.
      • Gegevens nummer omvat: Toon de naam van de artiest samen met de naam van het nummer of niet.
      • Acties voor nummers weergeven: Toon de acties op alle nummers of alleen op het huidige nummer.
      • Afspeeltijd nummer weergeven: Geef de afspeeltijd van het nummer weer of niet.
      • Afstanden nummerlijst: Pas de afstand tussen de nummers aan.
      • Uitrekken naar volledige breedte: Kies om de speler uit te rekken tot de volledige breedte van het scherm.

Het ontwerp van je Wix Music-speler wijzigen

Pas het uiterlijk van je Wix Music-speler verder aan door de kleinere details aan te passen, zoals lettertypes en de kleur van je tekst en knoppen.

Om het ontwerp van de speler te wijzigen:

1. Ga in je Editor naar de Wix Music-speler.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  1. Kies wat je aan wilt passen:
    • Achtergrond: Verander de achtergrond om bij jouw stijl te passen.
      • Achtergrondkleur: Pas de achtergrondkleur van de muziekspeler aan.
      • Kleur rand: Pas de kleur en breedte van de rand rond de speler aan.
      • Dikte rand: Stel de dikte van de rand van de speler in.
      • Scheidingslijnen: Kies een kleur en stel de ondoorzichtigheid in van de scheidingslijnen op de speler.
    • Tekst en knoppen:
      • Tekst: Selecteer de beste kleur voor je tekst.
      • Knoppen en aanwijzen: Kies een kleur voor je knoppen en voor de aangewezen status.
      • Bedieningsbalk: Wijzig de kleur van je bedieningsbalk.
      • Lettertypen: Klik op de dropdown naast het relevante element (Titel, Ondertitel, Lijst me nummers, of Knoppen).Pas het lettertype aan met behulp van de beschikbare opties.
        • Thema's: Kies een thema dat bij je website past.
        • Lettertypen: Kies een lettertype dat bij de stijl van je website past.
        • Tekstgrootte: Vergroot of verklein de grootte van de letters.
        • Opmaak: Kies ervoor om je tekst vet, cursief of onderstreept te maken.