Wix Music: De muziekspeler aanpassen

Leestijd 4 minuten
Met Wix Music kun je je muziekspeler eenvoudig aanpassen aan je merk en stijl. Hierdoor kun je een naadloze en professionele luisterervaring voor je publiek creëren.
Als je bijvoorbeeld een muzikant bent met een unieke uitstraling, kun je de indeling, het ontwerp en de instellingen van de muziekspeler personaliseren om je albumillustraties en kleuren weer te geven, waardoor je website coherenter en visueel aantrekkelijker wordt.
Een screenshot van een muziekspeler op een live website.
In dit artikel lees je meer over het aanpassen van je:

De indeling van je speler aanpassen

Kies uit drie indelingsopties in de Wix Music-speler: Verticaal, Horizontaal of Lijst. Je kunt vervolgens aspecten aanpassen zoals de afstand tussen de nummers in de lijst, de stijl van de afspeelknop en waar de informatie van de muziek moet worden weergegeven.

Om de indeling van de speler aan te passen:

1. Ga naar je Editor.
  2. Klik op de Wix Music-speler.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Indelingen-tabblad.
  5. Kies een indeling: Verticaal, Horizontaal of Lijst.
  6. Kies wat je aan wilt passen:
Een screenshot van het Indeling-tabblad van de speler.

Het ontwerp van je speler aanpassen

Pas het uiterlijk van je Wix Music-speler verder aan door het ontwerp af te stemmen op de rest van je website. Pas de achtergrond, lettertypen, knoppen en bedieningselementen van de speler aan.

Om het ontwerp van de speler aan te passen:

1. Ga naar je Editor.
  2. Klik op de Wix Music-speler.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  5. Kies wat je aan wilt passen:
Een screenshot van de ontwerpopties van de speler.

De instellingen van je speler aanpassen

Pas de instellingen van je speler aan en laat je bezoekers je muziek delen en automatisch afspelen inschakelen.

Om de instellingen van de speler aan te passen:

1. Ga naar je Editor.
  2. Klik op de Wix Music-speler.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Instellingen-tabblad.
  5. Kies wat je wilt aanpassen:
    • Fans kunnen mijn album / afspeellijst / singles delen: Sta fans toe je muziek te delen op social media.
    • Fans kunnen mijn nummers delen: Sta fans toe je nummers te delen op social media.
    • Automatisch afspelen bij laden: Stel je speler in staat om automatisch muziek af te spelen zodra de pagina wordt geladen.
Een screenshot van het Instellingen-paneel in de Wix Music-speler.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over de Wix Music-speler: