Wix Multilingual: Een rol toevoegen met machtigingen voor Multilingual

Leestijd 2 minuten
Verminder je werklast en nodig andere mensen uit om te helpen bij het vertalen van de inhoud van je website. Maak een aangepaste rol vanuit het dashboard van je website en wijs er Wix Multilingual-machtigingen aan toe. Genodigden hebben alleen toegang tot de delen van je website waarvoor je toestemming geeft.

Lees meer:

Een rol toevoegen met machtigingen voor Multilingual

Maak een aangepaste rol met een titel naar keuze en definieer de machtigingen van de rol voor het werken met Wix Multilingual. Wijs de nieuwe rol vervolgens toe aan een persoon naar keuze.

Om een aangepaste rol toe te voegen met Wix Multilingual-machtigingen:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Rollen en machtigingen.
  3. Klik op Rollen beheren.
  4. Klik rechtsboven op + Nieuwe rol creëren
  5. Vul de details van de aangepaste rol in:
    1. Voer een titel in onder Roltitel, bijvoorbeeld Vertaler.
    2. (Optioneel) Voeg een beschrijving toe die de nieuwe rol beschrijft.
  6. Klik onder Machtigingen op Multilingual.
  7. Vink de selectievakjes aan naast de relevante acties voor deze rol of selecteer Alles selecteren.
  1. Klik op Opslaan.
  2. (Optioneel) Wijs je nieuwe aangepaste rol toe:
    1. Klik naast de rol die je zojuist hebt gemaakt op het Meer weergeven-pictogram.
    2. Klik op Mensen uitnodigen.
    3. Voer het e-mailadres van je genodigde in.
    4. Klik op Uitnodiging versturen.

Type machtigingen:

Er zijn twee machtigingstypes beschikbaar in Wix Multilingual: Beheer Multilingual en Website-apps vertalen. Elke machtiging heeft een gedefinieerde reeks acties die een medewerker kan uitvoeren. Lees verder om te zien wat elke toestemming inhoudt.
Machtigingen
Actie
Beheer Multilingual
Medewerkers met deze rol kunnen talen toevoegen, vertalen via de Editor en backoffice, en alle Multilingual-instellingen beheren, zoals automatische omleidingen.
Website-apps vertalen
Medewerkers met deze rol kunnen app-inhoud vertalen in het Multilingual-dashboard en app-content exporteren.