Wix Media: De bestanden in je Media Manager ordenen

Leestijd 5 minuten
Houd je bestanden in je Media Manager georganiseerd door ze in verschillende mappen en submappen te sorteren. Gebruik borden om mappen op accountniveau te maken om makkelijk toegang te krijgen tot je mediabestanden op al je websites. Maak het vinden van je bestanden makkelijker door het zoeken naar bestanden te verfijnen met filters, je bestanden opnieuw te ordenen en de indeling van je Media Manager aan te passen.
Lees in dit artikel meer over:

Bestanden filteren op bestandstype

Filter je bestanden op bestandstype om ze makkelijker te vinden in je Media Manager. Je kunt je bestanden in lijst- of galerij-indeling bekijken en de volgorde aanpassen waarin bestanden worden weergegeven.

Om je bestanden te filteren:

1. Ga naar je Media Manager.
  2. Klik links op Websitebestanden.
  3. Zoek de bestanden die je nodig hebt op de volgende manieren:
    • Klik onder de zoekbalk op het Mediatypes-pictogram . Vink vervolgens het selectievakje naast de relevante bestandstypes aan
    • Klik op het Lijst opnieuw indelen-pictogram om aan te passen hoe je bestanden worden weergegeven (Laatst gewijzigd of Naam):
      • Laatst gewijzigd: Aflopend toont de bestanden waaraan het laatst is gewerkt bovenaan de lijst. Oplopend toont je oudste gewijzigde bestanden bovenaan de lijst.
      • Naam: Toon je bestanden in alfabetische volgorde of van Z-A.
    • Klik op het Indeling-pictogram om te schakelen tussen de Galerij- en lijstweergave.

Een map maken

Organiseer je Media Manager in mappen, zodat je makkelijk kunt vinden wat je zoekt.

Om een map te maken in je Media Manager

1. Ga naar je Media Manager.
  2. Klik op Nieuwe map aanmaken.
  3. Typ de naam van de nieuwe map.
  4. Druk op Enter op je toetsenbord.
  5. (Optioneel) Dubbelklik op de map en klik op Nieuwe map aanmakenom een submap te maken.
Tips:
  • Klik op Media uploaden of sleep bestanden naar de nieuwe map om media toe te voegen.
  • Klik op het Meer acties-pictogramom de map aan je favorieten toe te voegen, de naam ervan te wijzigen, te kopiëren en meer.

Een bestand naar een map verplaatsen

Organiseer de mediabestanden van je website door mappen te maken voor specifieke categorieën.

Om een bestand te verplaatsen naar een map in de Media Manager:

1. Wijs in je Media Manager het relevante bestand aan en klik op het Meer weergeven-pictogram .
  2. Klik op Verplaatsen naar....
  3. Selecteer de map waaraan je je media wilt toevoegen of klik op Nieuwe map aanmaken
  4. Klik op Hier plaatsen.
Tip:
Sleep een bestand naar een map of gebruik knippen en plakken om je bestanden snel te verplaatsen.

Een bestand opslaan in je borden

Gebruik borden om mappen op accountniveau te maken om makkelijk toegang te krijgen tot je mediabestanden op al je websites.

Om een bestand op je borden op te slaan:

1. Wijs in je Media Manager het relevante bestand aan en klik op het Toevoegen aan borden-pictogram .
  2. Selecteer het bord waaraan je je media wilt toevoegen of klik op Nieuw bord
  3. Klik op Toevoegen.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over het organiseren van bestanden in je Media Manager: