Wix Groups: Groepen organiseren met behulp van onderwerpen

Leestijd 3 minuten
Onderwerpen helpen je je posts te organiseren en zijn een handige manier voor je leden om bij te houden in welke posts ze geïnteresseerd zijn, omdat ze deze kunnen gebruiken om je discussiebord te filteren.

Je kunt onderwerpen maken of toewijzen, onderwerpen bewerken of onderwerpen verwijderen die niet langer relevant zijn.
Tip:
Je kunt je groepsonderwerpen ook beheren vanuit de Wix Owner-app.
In dit artikel lees je hoe je:

Een onderwerp maken

Maak onderwerpen die je aan je groepsposts kunt toewijzen om het voor leden gemakkelijk te maken om de gesprekken die hen interesseren te vinden of eraan deel te nemen.

Om een onderwerp te maken:

1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende groep.
  3. Klik bovenaan op Beheerderstools
  4. Klik naast Onderwerpen op Bewerken.
  5. Klik op + Onderwerp toevoegen.
  6. Voer je onderwerpnaam in.
  7. Klik op Onderwerp toevoegen.

Een onderwerp toewijzen

Nadat je een onderwerp hebt toegevoegd, kun je het toewijzen aan je groepsposts. Je leden kunnen ook bestaande onderwerpen toewijzen aan hun posts in Wix Groups.

Om een onderwerp toe te wijzen:

1. Ga naar je groepslijst op je live website.
  2. Klik op de betreffende groep.
  3. Kies uit de volgende opties.
    • Maak een post en wijs er een onderwerp aan toe.
      1. Klik op het tekstveld naast Creëer een post en maak je post.
      2. Klik op + Onderwerp toevoegen.
      3. Selecteer een onderwerp uit de lijst met bestaande onderwerpen.
      4. Klik op Publiceren.
    • Wijs een onderwerp toe aan een bestaande post.
      1. Klik naast een bestaande post op het Meer acties-pictogram.
      2. Klik op + Onderwerp toevoegen.
      3. Voer de naam van je onderwerp in het Zoek-veld in.
      4. Klik op + Creëren.
      5. Klik op Publiceren.
Wil je alle posts bekijken die aan een onderwerp zijn toegewezen?
Jij en je leden kunnen alle posts in een onderwerp bekijken door op de onderwerpnaam in je groep op je live website te klikken.

Onderwerpen beheren

Je kunt onderwerpen naar behoefte bewerken en verwijderen. Als je een onderwerp verwijdert, wordt het verwijderd uit elke post waaraan het is toegewezen, maar de post blijft live op je discussiebord.

Om je onderwerp te beheren:

1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende groep.
  3. Klik bovenaan op Beheerderstools
  4. Klik naast Onderwerpen op Bewerken.
  5. Doe een van de volgende dingen:
    • Bewerk een onderwerp:
      1. Wijs het onderwerp dat je een andere naam wilt geven aan en klik op Bewerken.
      2. Voer een nieuwe naam in voor je onderwerp.
      3. Klik op Opslaan.
    • Een onderwerp verwijderen:
      1. Wijs het onderwerp dat je wilt verwijderen aan en klik op het Verwijderen-pictogram.
      2. Klik op Verwijderen.