Wix Forum: Richtlijnen instellen voor je leden

Leestijd 2 minuten
Een forum is een plek voor leden om met elkaar in contact te komen, vragen te stellen en discussies te beginnen. Als eigenaar van het forum kun je een aantal richtlijnen opstellen voor je leden, zodat iedereen een goede ervaring heeft. Een goed forum stelt bijvoorbeeld de parameters vast voor respectvolle en actuele inhoud.
Er zijn 2 soorten richtlijnen die je kunt instellen: hoofdrichtlijnen voor je forum en categorierichtlijnen.

Lees meer over:

Let op:
  • Als een lid een post maakt en geen categorie heeft gekozen, krijgt hij of zij de forumrichtlijnen te zien. Als ze echter in een categorie zitten met specifieke categorierichtlijnen ingesteld, zien ze alleen de categorierichtlijnen.
  • Leden zien deze richtlijnen de eerste keer dat ze een post creëren, naast de plek waar ze de post schrijven. De richtlijnen kunnen worden gesloten zodra het lid ze heeft gelezen.
  • Als de forumbeheerder de richtlijnen wijzigt, verschijnen ze opnieuw wanneer een lid de volgende keer een post creëert.
  • Je kunt de hoofdrichtlijnen van het forum overschrijven met de richtlijnen van de categorieën.

Hoofdrichtlijnen voor het forum instellen

Stel hoofdrichtlijnen voor je forum op om een voorbeeld te geven van hoe je verwacht dat leden zich gedragen en met elkaar omgaan. Bijvoorbeeld, 'wees respectvol naar anderen'.
Let op:
Deze richtlijnen verschijnen voor je leden wanneer zij zich niet in een categorie bevinden.

Om de hoofdrichtlijnen voor je forum in te stellen:

1. Ga naar je Forum op het dashboard van je website.
  2. Klik op het Categorieën-tabblad.
  3. Klik naast Forum info op Bewerken.
  4. Klik op de Forumrichtlijnen-schakelaar om deze in te schakelen.
  5. Klik ergens in de tekst om de bestaande tekst te bewerken.
  6. (Optioneel): Gebruik de werkbalk om een afbeelding, video of GIF toe te voegen.
  7. Klik op Opslaan

Categorierichtlijnen instellen

Stel je categorierichtlijnen op om inzichtelijk te maken waar deze categorie over gaat en welke informatie in deze categorie aanvaardbaar is. Bijvoorbeeld, 'Deze categorie is voor tuinieren. Blijf binnen dit onderwerp of nauw verwant aan dit onderwerp'.
Let op:
Deze richtlijnen verschijnen voor de leden wanneer zij zich in een categorie bevinden.

Om je categorierichtlijnen in te stellen:

1. Ga naar je Forum op het dashboard van je website.
  2. Klik op het Categorieën-tabblad.
  3. Klik naast de relevante categorie op Bewerken
  4. Scrol omlaag naar Categorierichtlijnen
  5. Klik op de Categorierichtlijnen-schakelaar om deze in te schakelen.
  6. Klik ergens in de tekst om de bestaande tekst te bewerken.
  7. (Optioneel): Gebruik de werkbalk om een afbeelding, video of GIF toe te voegen.
  8. Klik op Opslaan