Wix Forum: Forumposts delen op social media

Leestijd 5 minuten
Het delen van posts op social media is een goede manier om je forum te promoten en gelijkgestemde mensen te bereiken. Je kunt je hele forum op social media delen door de URL te kopiëren en in het door jou gekozen social media-platform te plakken. Dit zal niet alleen meer mensen naar je forum brengen, maar ook naar je website.
Een screenshot van een forumpost op de live website. Het toont weergaven, opmerkingen en de mogelijkheid om een link te delen.

Stap 1 | Pas de weergaveafbeelding aan

Wanneer je reclame maakt op social media, spelen afbeeldingen een zeer belangrijke rol bij het verleiden van mensen om op de link te klikken om meer te zien. Kies een weergave-afbeelding die je forum en waar het over gaat benadrukt.
Let op:
De afbeelding die op social media wordt weergegeven, is de eerste afbeelding in je forumpost. Als de post geen afbeelding heeft, is de afbeelding afkomstig van het social media-tabblad van je website.

Om de weergaveafbeelding aan te passen:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Website-instellingen
  3. Scroll omlaag naar Social media-afbeelding.
  4. Klik op Afbeelding uploaden.
    Let op: Klik op Afbeelding bijwerken als je de bestaande social media-afbeelding wilt vervangen.
  5. Selecteer een afbeelding of klik op + Media uploaden om een nieuwe te uploaden.
  6. Klik op Bestand kiezen.
Een screenshot met de algemene social media-afbeelding die wordt weergegeven bij het delen van je forumposts.

Stap 2 | Bewerk de tekst die wordt weergegeven wanneer je een post deelt

Laat mensen weten waar je post over gaat door de tekst aan te passen die wordt weergegeven wanneer de post op social media wordt gedeeld.
De onderstaande screenshot geeft bijvoorbeeld je weergavetekst aan. Dit bestaat uit de naam van je website, de naam van je forum en de categorie waarin je die post kunt vinden. Het bevat ook een beschrijving van je post die mensen een idee geeft van waar je forum over gaat.
Een screenshot met een voorbeeld van je post om te delen op social media.

Om de weergavetekst te bewerken:

1. Ga naar de instellingen voor delen op social media van de pagina die je forum bevat:
    • Wix Editor:
      1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu
      2. Klik naast je forumpagina op het Meer acties-pictogram.
      3. Klik op Delen op social media.
    • Editor X:
      1. Klik bovenaan Editor X op Pagina's.
      2. Klik naast je forumpagina op het Meer acties-pictogram.
      3. Klik op Delen op social media.
  2. Voer onder Wat is de og:title van de pagina (titel op sociale media)? de naam in die je wilt weergeven wanneer je je forum deelt.
  3. Voer onder Wat is de og:description van de pagina (beschrijving op sociale media)? de beschrijving in die je wilt weergeven wanneer je je forum deelt.
Een screenshot van de instellingen voor delen op social media in de instellingen van je Editor-pagina.

Stap 3 | Pas je SEO-weergavetekst aan

Bewerk de standaardtekst die wordt weergegeven in je SEO-basisinstellingen. Dit is een belangrijke stap die je potentiële websitebezoekers een idee geeft van waar je forum over gaat.

Om je SEO-weergavetekst aan te passen:

1. Ga naar de basisinstellingen voor SEO van de pagina die je forum bevat:
    • Wix Editor:
      1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu
      2. Klik naast je forumpagina op het Meer acties-pictogram.
      3. Klik op Basis SEO.
    • Editor X:
      1. Klik bovenaan Editor X op Pagina's.
      2. Klik naast je forumpagina op het Meer acties-pictogram.
      3. Klik op Basis SEO.
  2. Voer de naam in die je wilt weergeven wanneer je je forum deelt onder Wat is de titel-tag van de pagina (titel in zoekresultaten)?.
    Let op: Dit verandert ook je titel in de resultaten van zoekmachines.
Een screenshot van hoe je de basisprincipes van SEO in je Editor kunt vinden en de beschikbare opties om aan te passen.

Stap 4 | Deel een link naar je post

Breng je foruminhoud onder de aandacht op social media door links naar posts te delen. Wanneer er op de link wordt geklikt, wordt de gebruiker omgeleid naar de post op je website.

Om een link te delen:

1. Ga naar je forum op je live website.
  2. Klik op de betreffende post.
  3. Klik op Delen om de link te kopiëren.
  4. Plak de link waar je hem wilt delen (bijvoorbeeld in een e-mail of op social media).
Een screenshot van een forumpost met de optie om de link naar de post te delen.