Wix Events: Uitnodigingen of promoties versturen met behulp van e-mailmarketing

Leestijd 2 minuten
Of je evenement nu een feest is en je gasten wilt uitnodigen...
...of je een evenement van je bedrijf onder de aandacht wilt brengen...
Wix E-mailmarketing is een goede manier om contact op te nemen met je gasten.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je website is gepubliceerd voordat je je e-mailuitnodiging verstuurt.

Om e-mailmarketing te sturen over een evenement:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Klik op het relevante evenement.
  3. Klik bovenaan op het Gasten-tabblad (evenementen met RSVP) of Bestellingen-tabblad (evenementen met tickets).
  4. Doe een van de volgende dingen:
    • Als je evenement al geregistreerde gasten heeft:
      1. Klik op het Meer acties-pictogram .
      2. Klik op Verzend e-mailmarketing.
    • Als je evenement nog geen geregistreerde gasten heeft:
      1. Klik op Uitnodiging maken.
  5. Blader door de templates en selecteer de template die je wilt gebruiken.
  6. Pas je e-mailtemplate aan.
  7. Als je klaar bent, klik je op Volgende.
  8. Voeg ontvangers toe:
    • Als je contacten in je account hebt: Selecteer de contacten waarnaar je de campagne wilt sturen.
    • Als je geen contacten in je account hebt: Voer de e-mailadressen handmatig in of klik op Contacten importeren om je contactenlijst te importeren.
  9. Klik op Verder.
  10. Vul de gegevens van de nieuwsbrief in:
    • Onderwerp: De onderwerpregel van de e-mail.
    • Van naam: De naam van waaruit de e-mailcampagne wordt verzonden. Dit kan je bedrijfsnaam zijn of je persoonlijke naam.
    • Antwoorden aan e-mail: Het e-mailadres van waaruit de e-mailcampagne is verzonden. Antwoorden worden naar dit e-mailadres gestuurd.
      Let op: Als je je e-mailadres nog niet hebt bevestigd, klik dan op Nu bevestigen.
  11. (Optioneel) Klik op Testbericht versturen om te zien hoe je evenementuitnodiging eruit zal zien voor de ontvangers.
  12. Klik op Nu versturen.
Belangrijk:
Tip:
Om rechtstreeks toegang te krijgen tot e-mailmarketing, klik je op het dashboard van je website op Marketing en SEO en vervolgens op E-mailmarketing.