Wix Editor: Tabbladen beheren en aanpassen

Leestijd 13 minuten
Nadat je tabbladen aan je website hebt toegevoegd, kun je elk tabblad afzonderlijk beheren en de inhoud ervan organiseren. Wijzig de volgorde van de tabbladen naar wens en pas de indeling en het ontwerp aan zodat het past bij het thema van je website.
In dit artikel lees je hoe je:

Tabbladen beheren

Beheer de tabbladen om de volgorde, plaatsing en namen van items te bepalen. Je kunt ook items toevoegen, dupliceren en verwijderen om je inhoud fris te houden.

Om tabbladen te beheren.

1. Klik op de tabbladen in de Editor.
  2. Klik op Tabbladen beheren.
  3. Selecteer wat je wilt doen:

De indeling van je tabbladen wijzigen

Pas de indeling van je tabbladen aan om de ruimtes, uitlijning en meer in te stellen. Gebruik de instellingen die passen bij je paginastructuur en creëer een duidelijke indeling voor je bezoekers.

Om de indeling aan te passen:

1. Klik op de tabbladen in de Editor.
  2. Klik op het Indeling-pictogram.
  3. Kies hoe je de indeling van je tabblad wilt aanpassen:
    • Tabbladmenu is: Kies hoeveel het tabbladmenu wordt uitgerekt:
      • Bijgesteld: Het menu vult de breedte van het vak niet. Je kunt dan kiezen of je de menu-items links, in het midden of rechts van het vak wilt uitlijnen.
      • Uitgerekt: Het menu vult de breedte van het hele vak. Je kunt de menu-inhoud links, in het midden of rechts van het vak uitlijnen.
    • Ruimte tussen tabbladen: Maak de ruimte tussen tabbladen groter of kleiner.
    • Ruimte tussen tabbladen en vak: Maak de ruimte tussen het menu en de inhoudsvelden groter of kleiner.
    • Horizontale opvulling: Pas de opvulling links en rechts van de tabbladen aan.
    • Verticale opvulling: Pas de opvulling boven- en onderaan de items aan.
    • Hoe toon je tabbladen die niet passen: Selecteer hoe items die niet in het bovenste menu passen worden weergegeven:
      • Scrollen: Bezoekers kunnen door het menu scrollen om alle items te zien.
      • Passend: Er wordt nog een regel toegevoegd om alle items in te passen. Met de schuifregelaar kun je de afstand tussen de rijen groter of kleiner maken.
    • Geef tabs weer van: Geef items weer van links naar rechts of omgekeerd.

Het ontwerp van de tabbladen aanpassen

Pas het uiterlijk van het tabblad aan voor een persoonlijke, opvallende manier om inhoud onder de aandacht te brengen. Je kunt verschillende delen van het element afzonderlijk aanpassen en instellingen kiezen zoals de kleur, randen en meer.

Om de tabbladen te ontwerpen:

1. Klik op de tabbladen in de Editor.
  2. Klik op het Ontwerp-pictogram.
  3. Selecteer een optie onder Wat wil je ontwerpen? en pas het aan met de beschikbare opties: