Wix Editor: Navigatieknoppen en pijlen weergeven op je diavoorstelling

Leestijd 2 minuten
Voeg navigatiehulpmiddelen toe aan je diavoorstelling om je bezoekers handmatig door de dia's te laten klikken. Je kunt het volgende toevoegen:
  • Diaknoppen: Dit zijn ronde pictogrammen waarop bezoekers van je website kunnen klikken om van de ene dia naar de andere te gaan. Wanneer bezoekers van je website op een diaknop klikken, wordt de relevante dia getoond.
  • Navigatiepijlen: Dit zijn pijlen die aan weerszijden van je diavoorstelling worden weergegeven en waarmee je bezoekers in hun eigen tempo door de dia's kunnen klikken.
Een diavoorstelling op een live website. De navigatiepijlen en diaknoppen worden gemarkeerd door oranje vakken.
In dit artikel lees je hoe je:

Knoppen en pijlen op je diavoorstelling weergeven

Vanuit Indelingen kun je kiezen om de diaknoppen en navigatiepijlen op je diavoorstelling te tonen of te verbergen.

Om knoppen of pijlen op je diavoorstelling weer te geven:

1. Klik in de Editor op je diavoorstelling.
  2. Klik op het Indelingen-pictogramen kies wat je weer wilt geven:
    • Navigatiepijlen weergeven: Schakel dit in om de pijlen weer te geven.
      • Sleep de schuifregelaars om de grootte en de verschuiving aan te passen.
    • Diaknoppen weergeven: Schakel dit on om de knoppen weer te geven.
      • Versleep de schuifregelaars om de grootte, de afstand en verschuiving aan te passen.
Schermafbeelding van het indelingenpaneel. De navigatiepijlen en -knoppen zijn ingeschakeld.

De knoppen en pijlen aanpassen

Pas je diaknoppen en navigatiepijlen aan zodat ze er precies zo uitzien als jij wilt, door een kleur te kiezen en de dekking aan te passen.

Om de diaknoppen en pijlen aan te passen:

1. Klik in de Editor op je diavoorstelling.
  2. Klik op het Ontwerp-pictogram.
  3. Klik op het Kleur en opvulling-tabblad.
  4. Pas het ontwerp van de knoppen of pijlen aan:
    • Diaknoppen: Selecteer een kleur en stel de dekking van de knoppen in.
    • Navigatiepijltjes: Selecteer een kleur en stel de dekking van de pijlen in.
Screenshot van het ontwerppaneel. De cursor wijst de afstandsschuifregelaar aan.