Wix Editor: Mogelijkheid voor bezoekers om afbeeldingen van je website te downloaden en af te drukken

Leestijd 1 minuten

Voor de meeste galerijen geldt dat bezoekers niet met de rechtermuisknop kunnen klikken om afbeeldingen op te slaan. Afhankelijk van de browser* kunnen bezoekers wel met de rechtermuisknop klikken en zelfstandige afbeeldingen opslaan.

*Dit is geen functie van Wix. Het is afhankelijk van de browserfunctionaliteit.

Om te voorkomen dat bezoekers met de rechtermuisknop kunnen klikken en afbeeldingen van je website kunnen opslaan, kun je de Right Click Protect-app gebruiken.

Let op:
  • Deze app biedt geen 100% bescherming, aangezien bezoekers nog steeds de printscreen-functie kunnen gebruiken om een afbeelding te kopiëren, of toegang krijgen tot de afbeeldingen via de broncode van je website (als ze weten hoe).
  • Deze app biedt geen bescherming voor apps van derden. Als je bijvoorbeeld afbeeldingen toevoegt aan een galerij-app van een derde partij, kunnen bezoekers nog steeds met de rechtermuisknop downloaden als de galerij-app deze functie toestaat.

Tip:

Een andere vorm van bescherming tegen het downloaden of afdrukken van afbeeldingen op je website zou zijn dat je je afbeeldingen van een watermerk voorziet voordat je ze uploadt. Je kunt een paar goede tips voor het toevoegen van watermerken met behulp van een extern fotobewerkingsprogramma vinden in de volgende blogpost: How to Easily Watermark and Protect Your Images