Wix Editor: Galerijvergelijking en woordenlijst

Leestijd 4 minuten
We hebben talloze mooie, diverse galerijen om afbeeldingen op je website weer te geven. Elke galerij bevat verschillende kenmerken en opties, zodat je de perfecte kunt vinden voor jouw behoeften.
Lees in dit artikel meer over:
Wist je dat?
De Pro Gallery heeft de meeste aanpassingsopties en is een geweldige manier om afbeeldingen, video's en tekst samen weer te geven.

Algemene opties

Elk galerijtype in de Wix Editor wordt geleverd met een unieke reeks mogelijkheden voor verschillende doeleinden.
Zoek, afhankelijk van wat je nodig hebt, de galerij die het beste bij je past:
Optie
Wat het betekent
Beschikbare galerijen
Titels en beschrijvingen van afbeeldingen weergeven
Bezoekers kunnen meer informatie krijgen over elke afbeelding.
  • Raster
  • Schuifregelaar
  • 3D-diavoorstelling
  • Slide met animatie
De galerij uitrekken tot de volledige breedte
De galerij wordt uitgerekt om de volledige breedte van het scherm van je bezoekers te vullen.
  • Raster
  • Schuifregelaar
Navigatiepijlen toevoegen
Met deze pijlen kunnen bezoekers door je galerij bladeren.
  • Slider (Pijlen)
  • Slider (Postcard)
Automatisch afspelen
Je galerij begint automatisch te spelen, zonder dat bezoekers ergens op hoeven te klikken.
  • Slider (Pijlen)
  • Slider (Postcard)
  • 3D-diavoorstelling
  • 3D-carrousel
  • Slide met animatie
Een afspeelknop toevoegen
Je galerij wordt niet automatisch afgespeeld – bezoekers moeten op de afspeelknop klikken.
Slider (Postcard)
In een lus
Je galerijafbeeldingen worden herhaald wanneer bezoekers over de navigatiepijlen bewegen.
Schuifgalerij (Bollen)

Instellingenpaneel

Elke galerij wordt geleverd met een instellingenpaneel, zodat je kunt beslissen hoe deze wordt afgespeeld en hoe deze zich gedraagt.
Hieronder kun je lezen wat elke instelling doet en in welke galerijen deze te vinden is:
Instelling
Wat het doet
Beschikbare galerijen
Automatisch afspelen
Schakel dit in zodat je galerij automatisch begint te spelen zodra de pagina wordt geladen.

Bepaal de tijd (in seconden) die aan elke afbeelding wordt gegeven onder Tijd tussen afbeeldingen?
  • Raster (Staand)
  • Slider (Pijlen)
  • Slider (Postcard)
  • 3D-diavoorstelling
  • 3D-carrousel
  • Slide met animatie
Afspeelknop
Schakel dit in om bezoekers de controle te geven
  • Raster (Staand)
  • Slider (Pijlen)
  • Slider (Postcard)
In een lus
Schakel dit in zodat je galerijafbeeldingen herhaaldelijk worden afgespeeld wanneer bezoekers de navigatiepijlen blijven aanwijzen.

Regel onder Snelheid de tijd (in seconden) die aan elk beeld wordt gegeven.
Schuifgalerij (Bollen)
Navigatiepijlen
Schakel dit in om pijlen aan je galerij toe te voegen, zodat bezoekers vrijer kunnen bladeren.

Let op: In de Schuifgalerij (Bollen) en 3D-diavoorstelling, maken deze pijlen deel uit van het ontwerp en kunnen ze niet worden verwijderd.
  • Raster (Staand)
  • Slider (Pijlen)
  • Slider (Postcard)
Schuifknoppen
Schakel dit in om knoppen aan je galerij toe te voegen, zodat bezoekers door de dia's kunnen bladeren.
Slide met animatie
Bij het verkleinen/vergroten
Kies hoe afbeeldingen worden verkleind om in de galerij te passen:
  • Automatisch bijsnijden: Snijdt de afbeeldingen bij (knippen) zodat ze in de afbeeldingsruimte passen.
  • Passend maken: Past de hele afbeelding in de afbeeldingsruimte.
  • Alle rastergalerijen
  • Alle schuifgalerijen
  • Vrije collage
Bij het aanklikken
Kies wat er gebeurt als bezoekers op een galerijafbeelding klikken:
  • Er gebeurt niets
  • Openen in een pop-up: De afbeelding wordt in een pop-up geopend.
  • Er wordt een link geopend: Elke afbeelding opent een link naar keuze wanneer erop wordt geklikt.
Alle galerijen bevatten deze optie
Geven afbeeldingen tekst weer?
Kies welke informatie bezoekers over elke afbeelding kunnen zien:
  • Titel en beschrijving
  • Alleen een titel
  • Alleen een beschrijving
  • Geen tekst
  • Raster (Metselwerk)
  • Slide met animatie
Overgangen gebruiken?
Voeg een cool effect toe aan je afbeeldingen wanneer ze worden geladen. Laat ze bijvoorbeeld in- en uit het zicht verdwijnen.

Let op: De beschikbare effecten verschillen afhankelijk van de galerij die je kiest.
  • Slider (Pijlen)
  • Slider (Postcard)
  • Raster (Staand)
  • Slide met animatie
Hoe worden extra rijen weergegeven?
Je kunt beslissen wat de 'Meer weergeven'-knop zegt en hoeveel rijen worden weergeven nadat je op deze knop hebt geklikt.
De rastergalerijen Polaroid en Rollover met meer dan 9 afbeeldingen.

Ontwerppaneel

Wanneer je op het Ontwerp-pictogramklikt, kun je een andere look voor je galerij kiezen of op Ontwerp aanpassen klikken om specifieke instellingen aan te passen.
Hieronder lees je meer over alle verschillende opties om het ontwerp van de galerij aan te passen:
Instelling
Wat het doet
Opvulkleur en dekking
Stem de kleuren van je galerij af op de rest van je website door de kleuren van tekstvakken, kaders, de achtergrond, enzovoort te wijzigen.
Rand
Ontwerp een rand voor je afbeeldingen om ze te laten opvallen.
Hoeken
Verander de vorm van je afbeeldingen door de hoeken af te ronden.
Schaduw
Creëer een 3D-effect voor je afbeeldingen door schaduwen toe te voegen.
Tekst
Maak de tekst die op je galerij wordt weergegeven op, zodat deze overeenkomt met de rest van je website en merk. Pas de letterkleur, -grootte en meer aan.
Afstand
Pas de hoogte en opvulling aan van het tekstvak met de afbeeldingsdetails.
Standaard / Aanwijzen
In rastergalerijen kun je het ontwerp voor elk van deze weergaven afzonderlijk aanpassen:
  • Standaard: Wat bezoekers zien voordat ze op je galerij klikken of deze aanwijzen.
  • Aanwijzen: Wat bezoekers zien wanneer ze galerij-items aanwijzen.
Paginering kleur en dekking
In de slide met animatie kun je de kleur en dekking kiezen van de cirkelknoppen waarop bezoekers klikken om van dia te wisselen.
Dekking en kleur dia's
In de slide met animatie kun je de achtergrondkleur en de dekking voor elke afzonderlijke dia kiezen.
Wil je je galerij nog stijlvoller maken?
Kies boven aan het Galerijontwerp-paneel uit een reeks galerijen met verschillende lijsten, vormen en decoraties.