Wix Editor: Een website opslaan op het startscherm van een mobiel apparaat of tablet

Leestijd 4 minuten
Er zijn verschillende manieren waarop bezoekers je mobiele website op hun apparaat of tablet kunnen opslaan. Ze kunnen een bladwijzer voor je website maken in hun browser of een snelkoppeling maken die op hun startscherm verschijnt voor nog eenvoudigere toegang.
Voeg een extra vleugje branding toe door het pictogram dat naast de naam van je website op bladwijzers en startschermen verschijnt te wijzigen.
Lees in dit artikel meer over:

Een bladwijzer maken voor je website

Bezoekers kunnen in de browser van hun apparaat een bladwijzer voor je website maken, zodat ze er in de toekomst gemakkelijk bij kunnen. Hiermee wordt een bladwijzer gemaakt die de naam en het pictogram van je website weergeeft.
Afhankelijk van het apparaat dat ze gebruiken, kunen bezoekers de onderstaande instructies volgen om een bladwijzer voor je website te maken:

Een website toevoegen aan het startscherm

Bezoekers kunnen je website toevoegen aan het startscherm van hun apparaat, zodat deze altijd binnen handbereik is. Dit maakt een snelkoppeling die er net zo uitziet als een app met de naam en het pictogram van je website.
Afhankelijk van het apparaat dat ze gebruiken, moeten bezoekers de onderstaande instructies volgen om een snelkoppeling naar je website toe te voegen:

Het pictogram van je website wijzigen

Bladwijzers, snelkoppelingen op het startscherm, en posts op social media geven een pictogram weer dat je op elk moment kunt aanpassen. Gebruik je bedrijfslogo of een andere afbeelding die past bij de behoeften van jouw merk.

Om het websitepictogram te wijzigen:

1. Open de instellingen van de website.
  2. Klik op Website-instellingen.
  3. Scrol omlaag naar Algemene sociale afbeelding en klik op Afbeelding uploaden.
  4. Selecteer een afbeelding of klik op + Media uploaden om een nieuwe te uploaden.
  5. Klik op Bestand kiezen om het toe te voegen.
  6. Klik bovenaan het dashboard op Opslaan.
  7. Ga terug naar de Editor en publiceer je website.
Belangrijk:
Het pictogrambestand moet bij Wix worden gehost, ofwel een afbeelding die is opgeslagen in de Media Manager of een gratis afbeelding van Wix. Klik hier om te leren hoe je toegang krijgt tot een afbeeldings-URL.
De aanbevolen afbeeldingsgrootte:
  • Voor Apple-apparaten: 180 X 180 pixels
  • Voor Android-apparaten: 192 X 192 pixels
Let op:
  • Als je geen pictogram toevoegt, wordt automatisch een afbeelding van je website als pictogram weergegeven. Voor gratis sites is de afbeelding altijd het Wix-logo (tenzij je het wijzigt).
  • Mogelijk moet je je Safari-cache wissen om te zien of het werkt op je iOS-apparaat. Helaas kunnen we geen aanvullende ondersteuning bieden voor deze kwestie, waaronder het oplossen van problemen met afbeeldingen.