Wix Editor: Een vak toevoegen en instellen

Leestijd 2 minuten
Door een vak aan je pagina toe te voegen, kun je een verbluffende, originele look op je Wix website creëren. Kies uit een reeks verschillende stijlen, vormen en kleuren, bevestig elementen aan een vak en gebruik ze om elementen te groeperen.

Lees hoe je:

Een vak toevoegen

Vakken maken het gemakkelijk om mooi ogende pagina's te ontwerpen die gestructureerd zijn en er professioneel uitzien. Ze zijn er in veel vormen en stijlen, dus kies je favoriet en begin te experimenteren!

Een vak toevoegen:

1. Klik op Toevoegen aan de linkerkant van de Editor.
  2. Klik op Vak.
  3. Klik op Containervakken.
  4. Sleep een vakelement naar je pagina.
Tip:
Je kunt bijna alles aan containervakken bevestigen en ze als één inhoudsblok over je pagina's verplaatsen. Gebruik ze om tekstvakken, banners, headers, logo's en meer te maken.

Je vakontwerp personaliseren

Kies een vak uit het brede scala aan beschikbare vormen. Pas je vak vervolgens aan je website aan.

Een vakontwerp personaliseren:

1. Klik op het Ontwerp-pictogram .
  2. Selecteer een vooraf ingesteld ontwerp of klik op Ontwerp aanpassen.
  3. Personaliseer het vak met de volgende opties:
    • Opvulkleur en dekking: Selecteer de kleuren en dekking van het vak.
      • Sleep de schuifregelaar om de dekking te wijzigen.
      • Klik op het kleurvak om de kleur te wijzigen.
      • Selecteer een kleur in de kleurenkiezer.
      • Klik op X om de kleurkiezer te sluiten.
    • Randen: Ontwerp de randen van het vak.
      • Sleep de schuifregelaar om de dekking te wijzigen.
      • Klik op het kleurvak om de kleur te wijzigen.
      • Sleep de schuifregelaar om de breedte te wijzigen
    • Hoeken: Rond de hoeken van het vak af.
    • Schaduw: Ontwerp een schaduw voor je vak.
    • Afstand: Pas de randafstand van het vak aan.
Let op:
De beschikbare aanpassingsopties zijn afhankelijk van het vooraf ingestelde ontwerp dat je kiest.