Wix Editor: Een nieuw item toevoegen aan je websitemenu

Leestijd 5 minuten
Het websitemenu is het hoofdmenu van je website. Het zorgt ervoor dat je bezoekers door je website kunnen navigeren. Voeg een verscheidenheid aan items toe aan het menu om ervoor te zorgen dat bezoekers bij alle informatie en inhoud kunnen komen die ze nodig hebben.
Lees in dit artikel meer over:

Een nieuwe websitepagina toevoegen

Wanneer je een nieuwe pagina aan je website toevoegt, wordt er automatisch een nieuw item aan je websitemenu toegevoegd. Het nieuwe item heeft de naam van de pagina. Je kunt een nieuwe pagina aan je website toevoegen vanuit het Menu's en pagina's-paneel.

Om een nieuwe pagina aan je menu toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Menu's en pagina's.
  2. Klik onderaan het paneel op Toevoegen.
  3. Kies een template voor je pagina uit de opties.
  4. Voer de nieuwe paginanaam in.
  5. Klik op Klaar.
Het Pagina toevoegen-paneel in de Wix Editor.

Voeg een link toe aan je websitemenu, zoals een e-mailadres, document of externe URL. De link ziet eruit als een normaal item op je websitemenu, maar wanneer bezoekers erop klikken wordt de linkbestemming geopend.

Om een link aan je menu toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Menu's en pagina's.
  2. Klik onderaan het paneel op het Link toevoegen-pictogram.
  3. Selecteer het linktype en voer de linkdetails in.
  4. Kies of je link in een nieuw venster of in het huidige venster wordt geopend.
  5. Klik op Klaar.
  6. Voer de naam voor het menu-item in.
Een live website met een menu-item getiteld 'Stuur een e-mail' uitgelicht.

Een subpagina-dropdownmenu toevoegen

Sleep en plaats menu-items onder andere items om een subpagina- ofwel dropdown-menu op je website te creëren. Wanneer op het menu-item bovenaan het dropdownmenu wordt geklikt, wordt het subpaginamenu geopend.

Om een dropdownmenu toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Menu's en pagina's.
  2. Klik op het item dat je als subpagina wilt hebben.
  3. Klik op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Subpagina .
Een dropdownmenu op een live Wix-website.

Een menu-map creëren

Een menumap is een subpaginamenu waarbij het menu-item bovenaan niet klikbaar is.
Je kunt bijvoorbeeld een menu-map creëren, deze map 'Diensten' noemen, en daaraan subpagina's toevoegen met de naam 'Consultatie' en 'Training'. 'Diensten' is niet aanklikbaar op het menu, maar wanneer bezoekers er met de cursor over gaan, kunnen ze de subpagina's zien en aanklikken.

Om een menu-map toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Menu's en pagina's.
  2. Klik onderaan op het Map toevoegen-pictogram.
  3. Typ de naam voor je map in en klik op Klaar. Deze tekst verschijnt op je websitemenu.
  4. Maak de subpagina's voor je map:
    1. Klik op een pagina die je tot subpagina wilt maken.
    2. Sleep het onder de map-pagina.
Een GIF die een menu-map toont waar men met de cursor overheen gaat om de subpagina's te tonen.

Een pagina-onderdeel toevoegen

Onderdelen zijn een goede manier om de inhoud van je pagina op te delen en te ordenen. Link vanaf je websitemenu naar onderdelen zodat je bezoekers daar met één klik naartoe kunnen worden geleid. Lees meer over onderdelen

Om een onderdeel aan je websitemenu toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Menu's en pagina's.
  2. Klik onderaan het Pagina's-paneel op 'Link toevoegen'.
  3. Klik op Onderdeel of anker.
  4. Selecteer in het dropdownmenu de pagina waarop het onderdeel te vinden is.
  5. Selecteer in het dropdownmenu het onderdeel.
  6. Klik op Klaar.
Een live Wix-website met een pagina die is onderverdeeld in onderdelen.