Wix Editor: Een afbeelding bijsnijden

Leestijd 4 minuten
Snijd je afbeeldingen bij zodat alleen het gewenste deel op je website wordt weergegeven. Je kunt een afbeelding handmatig bijsnijden of verhoudingen en vormen gebruiken.
In dit artikel lees je hoe je:
Let op:
Hoewel je de meeste soorten afbeeldingen kunt bijsnijden, is het niet mogelijk om GIF's bij te snijden.

Een afbeelding handmatig bijsnijden

Snijd je afbeelding handmatig bij vanuit de Editor om alleen het specifieke gebied weer te geven dat je wilt. Kies de grootte, positie en zoom van de uitsnede.

Om een afbeelding handmatig bij te snijden:

1. Klik op de afbeelding in de Editor.
  2. Klik op het Bijsnijden-pictogram.
  3. Snijd de afbeelding bij door het volgende te doen:
    1. Versleep de hoeken voor het bijsnijden om het deel van de afbeelding te selecteren dat je wilt bijsnijden.
    2. Verplaats het bijsnijdvenster over het exacte gebied dat je wilt bijsnijden.
    3. Sleep de schuifregelaar om de afbeelding in en uit te zoomen of voer een percentage in het tekstvak in.
  4. Klik op Toepassen.

Een afbeelding bijsnijden met verhoudingen

Snijd je afbeelding bij met een aantal vooraf ingestelde verhoudingen uit de Wix Photo Studio.

Om een afbeelding bij te snijden met verhoudingen:

1. Klik op de afbeelding in de Editor.
  2. Klik op het Instellingen-pictogram.
  3. Klik op Aanpassen.
  4. Klik links op Bijsnijden en formaat wijzigen.
  5. Klik op Verhouding bijsnijden.
  6. Selecteer een verhouding om de afbeelding bij te snijden.
  7. Wanneer je klaar bent, klik je op het vinkje en vervolgens op Opslaan.

Een afbeelding bijsnijden met vormen

Snijd een afbeelding bij in de vorm van je keuze. Kies een vorm voor je afbeelding en pas deze naar wens aan.

Om een afbeelding bij te snijden met vormen:

1. Klik op de afbeelding in de Editor.
  2. Klik op het Bijsnijden-pictogram.
  3. Klik op het In vorm bijsnijden-pictogram
    • Selecteer een vorm voor de afbeelding of klik op het Toevoegen-pictogramom een aangepaste vorm toe te voegen.
    • Sleep de schuifregelaar om in of uit te zoomen op de afbeelding.
    • Klik op het Vormverhoudingen opnieuw instellen-pictogramom de vorm terug te brengen naar zijn oorspronkelijke verhoudingen.
    • Klik op een van de Spiegel-pictogrammen om de vorm te spiegelen:
    • : Spiegel de vorm horizontaal.
    • : Spiegel de vorm verticaal.
  4. Klik op Toepassen om de uitsnede op te slaan.

Bijsnede van een afbeelding verwijderen

Verwijder het bijsnijden van een afbeelding om het te herstellen naar de oorspronkelijke verhouding en grootte.

Om de bijsnede van een afbeelding te verwijderen:

1. Klik op de afbeelding in de Editor.
  2. Klik op het Bijsnijden-pictogram.
  3. Klik en sleep de handvatten naar de rand van de afbeelding.
  4. Klik op Toepassen.
Tip:
Als je al een afbeelding hebt bijgesneden, wordt het Bijsnijden-pictogram gemarkeerd wanneer je op de afbeelding in de Editor klikt.