Wix Editor: Een afbeelding aan je pagina-achtergrond toevoegen

Leestijd 3 minuten
Selecteer een afbeeldingsachtergrond voor je pagina om diepte te creëren. Upload je eigen afbeelding, voeg een gratis Wix / Unsplash-afbeelding toe of koop een Shutterstock-afbeelding. Je kunt instellingen aanpassen, zoals de dekking, schaal of positionering van de afbeelding. Bovendien kun je scroll-effecten toevoegen (bijvoorbeeld parallax).
In dit artikel lees je hoe je:
Tip:
Pas de instellingen van je achtergrondafbeelding aan (zoals de vergroting en positie), zodat deze past bij je ontwerp en je inhoud aanvult.

Een achtergrondafbeelding uploaden

Upload een eigen afbeelding om de achtergrond van je pagina te personaliseren. Je kunt afbeeldingen importeren van je computer, sociale platforms, je andere Wix-websites en zelfs van een URL.

Om een achtergrondafbeelding te uploaden:

1. Ga naar de relevante pagina in je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Websiteontwerp.
  3. Wijs Pagina-achtergrond aan en klik op Aanpassen.
  4. Klik op  Afbeelding.
  5. (In de Media Manager) Klik linksboven op + Media uploaden.
  6. Voeg een afbeelding toe vanaf je computer, andere Wix-websites, sociale netwerken of vanaf een URL
  7. Klik op Achtergrond wijzigen.
  8. (Optioneel) klik op Op andere pagina's om de achtergrond toe te voegen aan andere pagina's van je website.
De Media Manager in de Wix Editor. Het Media uploaden-paneel is geopend en de cursor wijst de uploadknop aan.

Een achtergrondafbeelding toevoegen vanuit je websitebestanden

Heb je de afbeelding al opgeslagen in je websitebestanden? Dan kun je deze rechtstreeks vanuit Media Manager instellen als de achtergrond van je pagina.

Om een achtergrondafbeelding aan je pagina toe te voegen:

1. Ga naar de relevante pagina in je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Websiteontwerp.
  3. Wijs Pagina-achtergrond aan en klik op Aanpassen.
  4. Klik op  Afbeelding.
  5. (In de Media Manager) Llik links op Site bestanden.
  6. Selecteer de afbeelding die je nodig hebt voor de achtergrond van je pagina.
  7. Klik rechtsonder op Achtergrond wijzigen.
  8. (Optioneel) klik op Op andere pagina's om de achtergrond toe te voegen aan andere pagina's van je website.
De Media Manager in de Wix Editor. Het tabblad Sitebestanden is geopend en de cursor wijst een afbeelding aan.

Een achtergrondafbeelding van Wix, Shutterstock of Unsplash gebruiken

Verbeter de achtergrond van je pagina's met afbeeldingen van professionele kwaliteit. Je kunt gratis achtergrondafbeeldingen gebruiken die worden aangeboden door Wix of Unsplash, of een afbeelding kopen van Shutterstock.

Om een afbeelding van Wix, Unsplash of Shutterstock toe te voegen:

1. Ga naar de relevante pagina in je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Websiteontwerp.
  3. Wijs Pagina-achtergrond aan en klik op Aanpassen.
  4. Klik op  Afbeelding.
  5. (In de Media Manager) Kies één van de volgende opties in het 'Verkennen'-gedeelte:
    • Media van Wix: Gratis afbeeldingen, illustraties en patronen aangeboden door WIx.
    • Unsplash: Gratis afbeeldingen, illustraties en patronen beschikbaar bij Unsplash.
    • Shutterstock: Gelicentieerde afbeeldingen beschikbaar bij Shutterstock (tegen betaling).
  6. Zoek op de volgende manieren een afbeelding die je leuk vindt:
    • Blader door de beschikbare selectie van afbeeldingen.
    • Typ een term in de zoekbalk (bijvoorbeeld 'Koffie').
    • Gebruik de filter-dropdownmenu's om relevante afbeeldingen te vinden.
  7. Selecteer een afbeelding en klik rechtsonder op Achtergrond wijzigen.
  8. (Optioneel) klik op Op andere pagina's om de achtergrond toe te voegen aan andere pagina's van je website.
De Media Manager in de Wix Editor. Het tabblad Media van Wix is geopend en de cursor wijst een stockfoto aan.
Wil je de achtergrondkeuze van je pagina ongedaan maken?
Maak de achtergrondkleur wit om een pagina-achtergrond compleet te verwijderen.