Wix Editor: De achtergrond van je kolommen wijzigen

Leestijd 2 minuten
Upgrade het ontwerp van je website en maak indruk op bezoekers door de achtergrond van elke afzonderlijke kolom te wijzigen. Je kunt kiezen voor een achtergrond in kleur, afbeelding of video. Kies uit een verscheidenheid aan professionele afbeeldingen en video's uit de Wix-bibliotheken, of upload je eigen afbeeldingen.
Wat is het verschil tussen stroken en kolommen?
Je kunt je strook in kolommen splitsen om je inhoud in nette, gemakkelijk verteerbare secties te ordenen.
Lees in dit artikel meer over:

Een kleur of overgang aan je kolomachtergrond toevoegen

Voeg een achtergrondkleur als blok of als overgang aan je strook toe Je kunt kiezen uit de kleuren van je website of je eigen kleuren kiezen.

Om een kleur of overgang toe te voegen aan je kolomachtergrond:

1. Klik op de kolom op de strook in de Editor.
  2. Klik op Achtergrond kolom wijzigen.
  3. Klik op Kleur en maak een keuze uit een van de volgende opties:
    • Effen: Kies een blokkleur om op je strook aan te brengen.
    • Overgang: Pas een cool effect toe op je strookachtergrond met een lineaire, radiale of conic overgang.
    • Vloeiende overgang: Laat je stroken opvallen met een verfijnd mesh-verloop.

Een afbeelding toevoegen aan je kolomachtergrond

Houd bezoekers betrokken terwijl ze je website verkennen door professionele afbeeldingen toe te voegen aan je kolomachtergronden.

Een afbeelding toevoegen aan je kolomachtergrond:

1. Klik op de kolom op de strook in de Editor.
  2. Klik op Achtergrond kolom wijzigen.
  3. Klik op  Afbeelding.
  4. Selecteer een afbeelding uit de Media Manager.
  5. Klik op Achtergrond wijzigen.

Een video toevoegen aan je kolomachtergrond

Vergroot de visuele aantrekkingskracht van je website en de ervaring van bezoekers door boeiende video's toe te voegen aan kolomachtergronden.

Een video toevoegen aan je kolomachtergrond:

1. Klik op de kolom op de strook in de Editor.
  2. Klik op Achtergrond kolom wijzigen.
  3. Klik op Video.
  4. Selecteer een video in de Media Manager of klik op Media uploaden om je eigen video te uploaden.
  5. Klik op Achtergrond wijzigen.