Wix Bookings: Over de nieuwe boekingspagina's

Leestijd 5 minuten
We hebben onlangs nieuwe versies gelanceerd van de Wix Bookings-pagina's die bezoekers op je website zien. Dit zijn onder andere de nieuwe dienstenpagina, de boekingsagenda en het boekingsformulier. Misschien heb je deze pagina's al gezien in je Editor. Zo niet, dan kun je handmatig overschakelen naar de nieuwe versie.
De nieuwe versies laden sneller en kunnen uitgebreider aangepast worden. Dit maakt het nog gemakkelijker voor je klanten om te boeken via jouw website.
Belangrijke update:
  • Je hoeft de oude pagina's niet apart te verwijderen. Ze worden automatisch bijgewerkt wanneer je overschakelt naar de nieuwe versies.
  • Alle elementen die je handmatig toevoegt aan je oude boekingspagina's, zoals afbeeldingsbanners, blijven op de pagina met betaalinformatie. Je moet ze echter handmatig toevoegen aan de nieuwe dienstenpagina, de boekingsagenda en het boekingsformulier.
Lees in dit artikel meer over:

De boekingspagina's updaten

Update naar de nieuwe boekingspagina's vanuit de Editor van je website. Door handmatig te updaten, kun je een voorbeeld van de nieuwe pagina's bekijken en beslissen wanneer je ze wilt publiceren. Alle relevante informatie wordt automatisch overgebracht en je hebt nu meer aanpassingsopties dan ooit tevoren.

Om je boekingspagina's te updaten:

In Wix Editor:

1. Klik links in de Editor op Pagina's .
  2. Klik op Boekingen.
  3. Klik op Online boeken.
  4. Klik in het pop-upvenster op Nu updaten in het pop-upvenster.

In Editor X:

1. Klik op de bovenste balk van Editor X op Pagina's.
  2. Scrol omlaag en selecteer Betaalpagina.
  3. Klik in het pop-upvenster op Nu updaten in het pop-upvenster.

De nieuwe dienstenpagina aanpassen

Je kunt je diensten nu presenteren met een snellere, responsievere dienstenpagina. De nieuwe pagina werkt hetzelfde als de vorige, maar heeft meer opties om de presentatie van je diensten precies zo aan te passen als jij wilt.

Om de nieuwe dienstenpagina aan te passen:

In Wix Editor:

1. Klik links in de Editor op Pagina's .
  2. Klik op Boekingen.
  3. Selecteer Dienstenpagina.

4. Klik in de Editor op de dienstenpagina.
  5. Klik op Instellingen.

In Editor X:

1. Klik op de bovenste balk van Editor X op Pagina's.
  2. Scrol omlaag en selecteer Dienstenpagina.

3. Klik in de Editor op de dienstenpagina.
  4. Klik op Instellingen.

De nieuwe boekingsagenda aanpassen

De nieuwe versie van de boekingsagenda maakt het gemakkelijker dan ooit om aan te passen hoe je je agenda weergeeft. Je kunt ook de indeling, weergave en ontwerp-instellingen allemaal binnen de Editor aanpassen.
Let op:
Wanneer je je website update naar de nieuwe boekingsagenda, zien klanten de huidige datum bij het maken van een nieuwe boeking. Met de vorige versie van de agenda zagen klanten de eerste beschikbare datum.

Om de nieuwe boekingsagenda aan te passen:

In Wix Editor:

1. Klik links in de Editor op Pagina's .
  2. Klik op Boekingen.
  3. Selecteer Boekingsagenda.

In Editor X:

1. Klik op de bovenste balk van Editor X op Pagina's .
  2. Scrol omlaag naar Boekingen.
  3. Selecteer Boekingsagenda.

Tip:
Lees meer over het aanpassen van de nieuwe versie van de boekingsagenda.

Het nieuwe boekingsformulier aanpassen

Pas het nieuwe boekingsformulier volledig aan je merk en websiteontwerp aan. Lijn de formuliervelden uit en hernoem ze, en laat zien welke diensten je online aanbiedt en welke je aanbiedt als onderdeel van je abonnementen. Je kunt ook de tekst, lettertypen, het knopontwerp en het kleurenschema bewerken.

Om het nieuwe boekingsformulier aan te passen:

In Wix Editor:

1. Klik links in de Editor op Pagina's  .
  2. Klik op Boekingen.
  3. Klik op Boekingsformulier.
  4. Selecteer het formulier in de Editor.
  5. Klik op Instellingen

In Editor X:

1. Klik op de bovenste balk van Editor X op Pagina's .
  2. Klik op Boekingen.
  3. Klik op Boekingsformulier.
  4. Selecteer het formulier in de Editor.
  5. Klik op Instellingen

Veelgestelde vragen

Wij helpen graag je met al je vragen. Klik op een vraag hieronder om meer te lezen.