Wix Bookings: Een 'Boeken'-knop toevoegen aan Facebook

Leestijd 6 minuten
Voeg een 'Boeken'-knop toe aan je Facebook-bedrijfspagina om het klanten makkelijker te maken om je diensten te boeken terwijl ze op social media kijken. Dit is een goede manier om klanten je nieuwste diensten te laten boeken tijdens een promotiecampagne op social media.
Screenshot met een 'Nu boeken'-knop op een Facebook-bedrijfspagina.
Belangrijk:
Neem contact op met Facebook voor ondersteuning als je technische problemen ondervindt. Je kunt ook naar het Meta Business Help Center gaan voor meer informatie.
In dit artikel lees je meer over het toevoegen van een:
Voordat je begint:

Een 'Boeken'-knop voor een dienstenlijst toevoegen aan je Facebook-bedrijfspagina

Voeg een 'Boeken'-knop toe aan je Facebook-bedrijfspagina die klanten doorverwijst naar je dienstenlijst. Hier kunnen ze alle diensten zien die je aanbiedt en kiezen welke voor hen geschikt is. Dit is een geweldige optie wanneer je je bedrijf net hebt opgestart.

Een 'Boeken'-knop voor je dienstenlijst toevoegen aan Facebook:

1. Ga naar Boekingskanalen op het dashboard van je website.
  2. Klik onder Facebook op Koppelen
  3. Stel je knop in:
    1. Selecteer Dienstenlijst in de dropdown.
    2. Klik op Doorgaan
  4. Bekijk de koppelingsinstellingen voor de Facebook Business Manager, Facebook-pagina en Meta Pixel.
    Let op: Bezoek het Meta Business Help Center voor meer informatie.
  5. Neem contact op met Meta-support als je problemen ondervindt bij het koppelen van je bedrijfsprofiel.
  6. (Optioneel) Schakel de optie Automatisch geavanceerde matching in om de zichtbaarheid van je bedrijf voor gebruikers op Facebook te vergroten.
  7. Klik op Doorgaan
  8. Klik op Doorgaan
  9. Klik op Klaar

Een 'Boeken'-knop die leidt naar een agenda met een enkele dienst toevoegen aan je Facebook-bedrijfspagina

Voeg een 'Boeken'-knop toe aan je Facebook-bedrijfspagina om klanten naar de agenda voor een specifieke dienst te leiden. Zij kunnen dan de datum en het tijdstip van de sessie kiezen die hun het beste uitkomt.
Let op:
De agenda voor een enkele dienst is alleen beschikbaar voor afspraken en lessen.

Om een 'Boeken'-knop die leidt naar een agenda met een enkele dienst toe te voegen:

1. Ga op het dashboard van je website naar Boekingskanalen.
  2. Klik onder Facebook op Koppelen.
  3. Stel je knop in:
    1. Selecteer Agenda met enkele dienst in de dropdown onder Waar wil je klanten naartoe linken?
    2. Kies een dienst uit de dropdown onder Welke dienst wil je tonen?
    3. Klik op Doorgaan.
  4. Bekijk de koppelingsinstellingen voor de Facebook Business Manager, Facebook-pagina en Meta Pixel.
    Let op: Bezoek het Meta Business Help Center voor meer informatie.
  5. (Optioneel) Schakel de optie Automatisch geavanceerde matching in om de zichtbaarheid van je bedrijf voor gebruikers op Facebook te vergroten.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik op Klaar.
Een screenshot die laat zien hoe je een 'Boeken'-knop voor een agenda met een enkele dienst kunt toevoegen.

Een 'Boeken'-knop die leidt naar een enkele dienst toevoegen aan je Facebook-bedrijfspagina

Stuur klanten naar een specifieke dienstenpagina met alle relevante informatie die ze nodig hebben om een sessie te boeken. Dit is een goede optie om je nieuwe diensten op social media te promoten.

Om een 'Boeken'-knop die leidt naar een enkele dienst toe te voegen:

1. Ga op het dashboard van je website naar Boekingskanalen.
  2. Klik onder Facebook op Koppelen.
  3. Stel je knop in:
    1. Selecteer Enkele dienst in de dropdown onder Waar wil je klanten naartoe linken?
    2. Kies een dienst uit de dropdown onder Welke dienst wil je tonen?
    3. Klik op Doorgaan.
  4. Bekijk de koppelingsinstellingen voor de Facebook Business Manager, Facebook-pagina en Meta Pixel.
    Let op: Bezoek het Meta Business Help Center voor meer informatie.
  5. (Optioneel) Schakel de optie Automatisch geavanceerde matching in om de zichtbaarheid van je bedrijf voor gebruikers op Facebook te vergroten.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik op Klaar.
Een screenshot die laat zien hoe je een 'Boeken'-knop voor een enkele dienst kunt toevoegen.

Leid klanten naar elke pagina op je website, afhankelijk van je behoeften. Dit is bijvoorbeeld een goede manier om je lidmaatschappen en pakketten te promoten.

Om een 'Boeken'-knop met een aangepaste link toe te voegen:

1. Ga op het dashboard van je website naar Boekingskanalen.
  2. Klik onder Facebook op Koppelen.
  3. Stel je knop in:
    1. Selecteer Aangepaste link in de dropdown onder Waar wil je klanten naartoe linken?
    2. Voer de link in naar de pagina waarnaar je klanten wilt doorverwijzen.
    3. Klik op Doorgaan.
  4. Bekijk de koppelingsinstellingen voor de Facebook Business Manager, Facebook-pagina en Meta Pixel.
    Let op: Bezoek het Meta Business Help Center voor meer informatie.
  5. (Optioneel) Schakel de optie Automatisch geavanceerde matching in om de zichtbaarheid van je bedrijf voor gebruikers op Facebook te vergroten.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik op Klaar.
Een screenshot die laat zien hoe je een 'Boeken'-knop met een aangepaste link toevoegt.

Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over het toevoegen van een 'Boeken'-knop aan Facebook:

Problemen oplossen met het toevoegen van een 'Boeken'-knop aan Facebook

Klik hieronder in de lijst met veelvoorkomende problemen waarbij het niet mogelijk is om een 'Boeken'-knop toe te voegen aan Facebook.