Wix Bookings: Een agenda met een enkele dienst toevoegen en instellen

Leestijd 6 minuten
Voeg een een agenda met een enkele dienst toe aan elke pagina op je website zodat je klanten nog sneller kunnen boeken. Dit werkt goed op landingspagina's voor nieuwe diensten of tijdens tijdelijke promoties.
Belangrijk:
Momenteel is deze functie niet voor iedereen beschikbaar. We werken eraan deze functie beschikbaar te maken voor alle Wix-accounts.

Stap 1 | Voeg een agenda met een enkele dienst toe

Door een agenda met een enkele dienst toe te voegen, kunnen je klanten sneller de specifieke dienst boeken die ze nodig hebben. Je kunt de agendawidget toevoegen aan elke pagina die je kiest en de relevante dienst voor die pagina selecteren.

Om een agenda met een enkele dienst toe te voegen:

1. Ga naar de relevante pagina in je Editor.
  2. Ga naar het Toevoegen-paneel:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Elementen toevoegen.
  3. Klik op Boekingen.
  4. Klik op Agenda
  5. Sleep de agendawidget naar de pagina.

Stap 2 | Selecteer de dienst die je wilt weergeven

Nu je de agenda voor een enkele dienst aan de pagina hebt toegevoegd, kun je kiezen welke dienst je wilt weergeven.

Om de dienst te selecteren die je wilt weergeven:

1. Klik op het Agenda-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op Diensten.
  4. Schakel het selectievakje in naast de relevante dienst die je wilt weergeven.

Stap 3 | Pas de indeling van je agenda met een enkele dienst aan

Als de dienst gekoppeld is aan de agenda voor een enkele dienst, kun je de indeling aanpassen, zodat deze past bij de pagina op de achtergrond.

Om het uiterlijk van de agenda voor een enkele dienst aan te passen:

1. Klik op het Agenda-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Indeling.
  4. Kies uit een dagelijkse of wekelijkse indeling.
  5. Gebruik de beschikbare opmaakopties om de uitlijning van de tekst van de agendawidget aan te passen.
  6. Gebruik de schuifregelaars om de hoeveelheid opvulling tussen elementen in de widget voor agenda's met een enkele dienst aan te passen.

Stap 4 | Kies welke elementen je wilt weergeven

Kies welke elementen je wilt opnemen in de agenda voor een enkele dienst, zoals de titel of locatie en personeelsfilters.

Om te kiezen welke elementen worden weergegeven op de agenda voor een enkele dienst:

1. Klik op het Agenda-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Weergave.
  4. Schakel Kop weergeven in om een koptekst weer te geven.
  5. Schakel de selectievakjes in naast elk element dat je in de agenda met een enkele dienst wilt weergeven: Titel, Ondertitel, Locatie filter en Medewerker filter.
  6. Selecteer het selectievakje naast de relevante optie voor de ondertitel:
    • Gepersonaliseerde tekst: Voeg een aangepaste ondertitel toe op het Tekst-tabblad van het Instellingen-paneel.
    • Ondertitel dienst: Gebruik de ondertitel die je hebt toegevoegd bij het maken van de dienst.
  7. Selecteer het relevante selectievakje om te kiezen wat klanten zien wanneer ze de dienst voor het eerst proberen te boeken:
    • Datum van vandaag: Toon standaard de datum van vandaag.
    • Eerste beschikbare datum: Geef de eerste datum weer met beschikbare tijdstippen die klanten kunnen boeken.
  8. Selecteer het relevante selectievakje om te kiezen welke tijdstippen je wilt weergeven:
    • Alle tijdstippen, inclusief volle en gesloten tijdstippen: Kies deze optie om alle lessessies weer te geven.
    • Alleen beschikbare tijdstippen: Kies deze optie om alleen lessen met beschikbare plaatsen weer te geven.
  9. Schakel de Beperk de weergave van tijdstippen in om alleen een specifiek aantal beschikbare tijdstippen op de agendawidget weer te geven. Selecteer met de schuifregelaar het aantal tijdstippen dat je wilt weergeven.
  10. Schakel de Badge voor videoconferentie-schakelaar in voor online diensten.

Stap 5 | Pas het ontwerp van de agenda voor een enkele dienst aan

Nu alle relevante elementen worden weergegeven in de widget voor een agenda met een enkele dienst, pas je het ontwerp aan zodat het goed bij je website past.

Om het ontwerp van de agenda voor een enkele dienst aan te passen:

1. Klik op het Agenda-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op Ontwerp
  4. Klik om te kiezen wat je wilt ontwerpen:

Stap 6 | Pas de tekstinhoud op de agenda voor een enkele dienst aan

Pas elk stuk tekst in de agenda voor een enkele dienst aan het ontwerp van je website aan. Dit omvat het vet maken van de tekst, het aanpassen van de grootte of de kleur, en het veranderen van het lettertype.

Om de tekstinhoud op de agenda voor een enkele dienst aan te passen:

1. Klik op het Agenda-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Tekst.
  4. Klik om het relevante onderdeel te selecteren waar je de tekstinhoud wilt aanpassen.
  5. Voer de aangepaste tekstinhoud in de relevante velden in.