Wix Bookings: Boekingen annuleren en terugbetalen met de Wix Owner-app

Leestijd 3 minuten
Met de Wix Owner-app kun je annuleringen en terugbetalingen beheren terwijl je onderweg bent. Nadat je een bestelling hebt geannuleerd en/of terugbetaald, wordt de bestelstatus bijgewerkt om de wijziging weer te geven. Je kunt individuele sessies ook annuleren en terugbetalen vanuit de boekingsagenda.
Belangrijk:
Wanneer je een bestelling of sessie annuleert en terugbetaalt, kun je dit niet ongedaan maken.
Een screenshot van een geannuleerde en terugbetaalde bestelling in de Wix Owner-app.
In dit artikel lees je meer over:

Een bestelling annuleren en terugbetalen

Je kunt PayPal- of Stripe-terugbetalingen rechtstreeks vanuit de Wix Owner-app verwerken. Bestellingen die via verschillende betaalproviders zijn gedaan, kunnen alleen via die providers buiten Wix worden verwerkt.

Om een bestelling te annuleren en terug te betalen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Bestellingen.
  4. Tik om de relevante bestelling te selecteren.
  5. Tik rechtsboven op het Meer acties-pictogram.
  6. Tik op Terugbetalen.
  7. Tik om de selectievakjes in te schakelen naast de relevante dienst(en) die je wilt terugbetalen en annuleren.
  8. (Optioneel) Tik op Bedrag bewerken om gedeeltelijke terugbetalingen aan te bieden.
    1. Voer het relevante bedrag in dat je wilt terugbetalen.
    2. Tik op Toepassen.
  9. Tik op Volgende.
Een screenshot die laat zien hoe je de dienst selecteert die je wilt terugbetalen van een bestelling in de Wix Owner-app.
  1. (Optioneel) Selecteer de reden waarom je een terugbetaling hebt gedaan in de Reden voor terugbetaling-dropdown.
  2. (Optioneel) Breng je klant op de hoogte:
    1. Schakel Stuur een bevestigingsmail in.
    2. Voer een opmerking in voor je klant. De notitie verschijnt in de bevestigingsmail.
  3. Tik op Volgende.
  4. Tik op Terugbetalen om te bevestigen.
    Let op: Je kunt deze actie niet ongedaan maken.
Een screenshot die laat zien hoe je de terugbetaling voor een bestelling kunt bevestigen.

Sessies annuleren en terugbetalen in de boekingsagenda

Je kunt een sessie annuleren en een volledige terugbetaling aanbieden wanneer klanten verhinderd zijn, en je voldoende op de hoogte stellen volgens je Boekingsbeleid

Om een boeking te annuleren en terug te betalen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Agenda
  4. Tik om de relevante sessie in de agenda te selecteren.
  5. Tik op Sessie annuleren
  6. (Optioneel) Tik op Informeer je klant via e-mail.
  7. Kies de relevante optie om je klant terug te betalen, afhankelijk van hoe hij of zij voor de sessie heeft betaald:
    • Tik om Terugbetalen te selecteren.
    • Tik om Geef een tegoed voor de sessie op het abonnement van de klant in te schakelen.
  8. Tik op Sessie annuleren om te bevestigen.
Een screenshot die laat zien hoe je een sessie kunt terugbetalen en annuleren vanuit de boekingsagenda.