Wix Blog: Blogtekst aanpassen (lettertypen en kleur)

Leestijd 3 minuten
Stel standaard tekststijlen (lettertypestijl, -grootte en kleur) in die bij je blog passen. Je kunt een standaardstijl instellen voor verschillende delen van je blog, of je kunt de stijl van een specifieke post wijzigen.
In dit artikel:

Standaard tekststijlen instellen voor blogfeeds

Je blogfeed geeft een lijst met posts weer (alle posts of specifieke posts die je kiest) en stelt lezers in staat om te bladeren en de post te selecteren die ze willen lezen. Zorg ervoor dat je een tekststijl kiest die gemakkelijk te lezen is tijdens het scrollen.

Om de standaard tekststijl voor je feeds in te stellen:

1. Ga naar de Mijn Blog -pagina in je Editor:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Pagina's, klik op Blogpagina's en selecteer Post.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Pagina'sen selecteer Blog onder Blogpagina's.
  2. Klik op de Blog-pagina in de Editor en klik op Instellingen.
  3. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  4. Selecteer Posts.
  5. Klik op de tabbladen om te kiezen welke feed je wilt ontwerpen:
    • Overzicht van alle posts: Dit is je belangrijkste postfeed, het toont al je posts of specifieke posts die je hebt geselecteerd.Selecteer de kleuren en lettertypen van de tekst, kies in welke kleur de tekst wordt weergegeven als deze wordt aangewezen en pas de overlay aan (de semi-transparante achtergrond).
    • Categoriefeed: Deze feed toont een lijst met al je blogcategorieën.Selecteer de kleuren en lettertypen van de tekst, kies in welke kleur de tekst wordt weergegeven als deze wordt aangewezen en pas de randen en achtergronden aan.

Standaard tekststijlen instellen voor de Post-pagina

Op de Post-pagina wordt de volledige blogpost weergegeven. Het is een dynamische pagina, wat betekent dat het ontwerp hetzelfde blijft, ongeacht welke post je opent. De tekststijl die je hier instelt, is van toepassing op al je blogposts, tenzij je deze negeert tijdens het schrijven van de post zelf.

Om de standaard tekststijl voor je postpagina in te stellen:

1. Ga naar de Post-pagina in je Editor:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Pagina's, klik op Blogpagina's en selecteer Post.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Pagina'sen selecteer Post onder Blogpagina's.
  2. Klik op het Post-element op je pagina en klik op Instellingen.
  3. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  4. Klik op Tekststijl en kleur.
  5. Stel de kleuren en lettertypen van de alinea (hoofdtekst) en koptekst in.

Tekststijlen instellen binnen een specifieke post

Standaard gebruiken je posts de tekststijlen die je instelt voor de blogfeeds en de postpagina. Je kunt deze instellingen echter overschrijven voor een specifieke post, of voor een specifieke alinea of een specifiek woord in een post. Dit is handig als je een specifieke zin of specifiek onderdeel wilt markeren.

Om de tekststijl binnen een post in te stellen:

1. Begin met het schrijven van een blogpost
  2. Markeer de tekst die je wilt opmaken.
  3. Pas de tekst aan met behulp van de opties in de tekstbewerkingswerkbalk.