Wix Blog: Facebook-expresartikelen gebruiken met Wix Blog

Leestijd 3 minuten
Facebook-expresartikelen zijn een ideale manier om je Wix Blog in Facebook te presenteren en je lezers een verbeterde, soepelere ervaring te geven bij het lezen van je blogposts. Enkele van de voordelen van expresartikelen zijn:
  • Laden veel sneller dan gewone Facebook-artikelen
  • Worden 3x vaker gedeeld op Facebook
  • Bieden meer analytics
Expresartikelen zijn ook een goede manier om te beginnen met geld verdienen door advertenties in je inhoud te introduceren.
Belangrijk:
  • Je moet minstens 10 blogposts hebben gepubliceerd om Expresartikelen te kunnen gebruiken.
  • Je moet een Facebook-bedrijfspagina hebben.
  • Het duurt 3 tot 5 dagen voordat je blogposts door Facebook zijn beoordeeld.

Stap 1 | Stel Facebook-expresartikelen in

Eerst moet je Facebook-expresartikelen instellen in je Facebook-account.

Om Facebook-expresartikelen in te stellen:

1. Ga naar Facebook-expresartikelen.
  2. Log in op je Facebook-account.
  3. Klik op Geld gaan verdienen.
  4. Gebruik deze handleiding van Facebook en volg de stappen om de setup in Studio voor makers te voltooien.
  5. Kopieer de metatag onder Koppel je website: Claim je URL. (Deze heb je nodig voor stap 2).
Tip:
Laat het Facebook-tabblad open in je browser. Je moet later teruggaan om de RSS-feedlink van je Wix-website te plakken.

Stap 2 | Koppel Expresartikelen aan je blog

Zodra je je hebt aangemeld op Facebook, moet je Expresartikelen koppelen met je Wix-website. Je kunt dit doen door een tag toe te voegen aan je homepage.

Om Facebook-expresartikelen aan je blog te koppelen:

1. Ga naar je Wix-account en open de Editor van je website.
  2. Ga naar de Geavanceerde SEO-instellingen van je homepage.
3.  Klik op Extra tags.
4.  Klik op Nieuwe tag toevoegen
5. Plak je Facebook-metatag onder HTML-code.
6.  Klik op Toepassen.
7. Publiceer je website.
8. Haal je RSS-feedlink op.
9. Ga terug naar je Facebook-account.
10. Voer de RSS-feedlink in in Productie RSS-feed: Kies je publicatieplatform.
Let op:
Als Facebook fouten in je blogposts detecteert, kun je deze bewerken vanuit Facebook.

Wil je meer te weten komen?
Bekijk onze volledige stapsgewijze handleiding voor bloggen of bekijk de video in Wix Learn over het promoten van je blog op social media.