Wix Blog: Een poll toevoegen aan een blogpost

Leestijd 7 minuten
Voeg polls toe aan een blogpost om je lezers te betrekken door ze te laten stemmen over onderwerpen. Je kunt polls toevoegen aan je posts vanuit het dashboard van je website, je live website, of vanuit de Wix Owner-app.
Een poll in een blogpost
In dit artikel lees je meer over het toevoegen van een poll aan een post:

Een poll creëren vanaf je dashboard

Je kunt in het Blog-gedeelte van het dashboard van je website een poll voor je post maken.

Om een poll te maken:

1. Ga naar Blog op het dashboard van je website.
  2. Selecteer de post waaraan je de poll wilt toevoegen.
  3. Klik naast het onderdeel waar je de poll wilt toevoegen op het Toevoegen-pictogram.
  4. Selecteer Poll onder Elementen.
  5. Selecteer het type poll dat je wilt maken:
    • Tekst in een lijst: Creëert een poll met een vraag en een lijst met klikbare antwoorden.
    • Tekst en hoofdafbeelding: Creëert een poll met een vraag, een afbeelding en een lijst met klikbare antwoorden.
    • Afbeeldingen in een raster: Creëert een poll met een vraag en een lijst van aanklikbare afbeeldingen met daarop geschreven antwoorden.
  6. Voer je poll-vraag en de antwoorden in waaruit je lezers moeten kiezen.
  7. (Optioneel) Pas de indeling, het ontwerp en de instellingen van je poll aan.
8.  Klik op Publiceren.

Een poll creëren vanaf je live website

Je kunt een poll toevoegen aan een post door deze te bewerken op de pagina van de post op je live website.

Om een poll te maken:

1. Log in op je live website met het e-mailadres dat aan je Wix-account is gekoppeld.
  2. Ga naar de pagina van de post die je wilt bewerken.
  3. Klik op de post op het Meer acties-pictogram.
  4. Selecteer Post bewerken.
  5. Klik naast het onderdeel waar je de poll wilt toevoegen op het Toevoegen-pictogram
  6. Klik op het Poll-pictogram.
  7. Selecteer het type poll dat je wilt maken:
    • Tekst in een lijst: Creëert een poll met een vraag en een lijst met klikbare antwoorden.
    • Tekst en hoofdafbeelding: Creëert een poll met een vraag, een afbeelding en een lijst met klikbare antwoorden.
    • Afbeeldingen in een raster: Creëert een poll met een vraag en een lijst van aanklikbare afbeeldingen met daarop geschreven antwoorden.
  8. Voer je poll-vraag en de antwoorden in waaruit je lezers moeten kiezen.
  9. (Optioneel) Pas de indeling, het ontwerp en de instellingen van je poll aan.
10.  Klik op Wijzigingen publiceren

Een poll toevoegen aan een post vanuit de Wix Owner-app

Je kunt een poll maken voor je post door de post te bewerken in de Wix Owner-app.

Om een poll te maken:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Inhoud en community op Blog.
  4. Tik op Posts.
  5. Selecteer de post waaraan je een poll wilt toevoegen.
  6. Tik linksonder op het Toevoegen-pictogram.
  7. Tik op Poll.
  8. Selecteer het type poll dat je wilt maken:
    • Tekst in een lijst: Creëert een poll met een vraag en een lijst met klikbare antwoorden.
    • Tekst en hoofdafbeelding: Creëert een poll met een vraag, een afbeelding en een lijst met klikbare antwoorden.
    • Afbeeldingen in een raster: Creëert een poll met een vraag en een lijst van aanklikbare afbeeldingen met daarop geschreven antwoorden.
  9. Voer je poll-vraag en de antwoorden in waaruit je lezers moeten kiezen.
  10. (Optioneel) Pas de indeling en het ontwerp van je poll aan.
8. Tik op Creëren
9. Tik op het Instellingen-pictogramom de instellingen van je poll aan te passen.
  • Mensen kunnen meerdere antwoorden kiezen: Schakel dit in als je mensen meer dan eens wilt laten stemmen.
  • Resultaten: Selecteer wie de resultaten van de poll kan zien. Je kunt ervoor kiezen dat iedereen de resultaten kan zien, dat alleen websiteleden de resultaten kunnen zien, of dat de resultaten alleen voor jou zichtbaar zijn.
  • Toon het aantal stemmen: Schakel dit in om het aantal stemmen weer te geven dat bezoekers hebben uitgebracht.
  • Toon wie gestemd heeftSchakel dit in om de namen weer te geven van de leden van de website die in de poll hebben gestemd.
10. Klik op Opslaan.
11. Tik op Volgende.
12. Tik op Opslaan en publiceren.