Wix Blog: Blogposts van je gastschrijvers modereren

Leestijd 3 minuten
Je kunt bepalen wat er op je blog wordt gepubliceerd door van je schrijvers te eisen dat ze hun posts ter beoordeling voorleggen. Modereer de posts van je schrijvers door ze goed te keuren en te publiceren of af te wijzen om ze terug te sturen naar conceptstatus. Schrijvers ontvangen een e-mailmelding om hen te laten weten of hun post is goedgekeurd of afgewezen.
Een post ter beoordeling indienen.
Lees in dit artikel meer over:

Een post ter beoordeling indienen

Wanneer de post van je schrijver klaar is om te publiceren, kan deze het ter beoordeling voorleggen aan je Blogeditors en -eigenaren. Editors en eigenaren ontvangen een e-mailmelding wanneer een schrijver een post ter beoordeling verzendt.
Een post ter beoordeling indienen.
De editor kan de post dan goedkeuren op het In behandeling-tabblad in het bloggedeelte op het dashboard van je website. Als de editor de post goedkeurt, wordt het gepubliceerd op je website. De schrijver ontvangt ook een e-mail om te laten weten dat de post is goedgekeurd en gepubliceerd.
Als de editor de post afwijst, wordt het weer een concept. De schrijver ontvangt een e-mail om hem te laten weten dat de post niet is gepubliceerd en geeft hem de instructie contact op te nemen met de editor voor meer details.
Weet je niet hoe je schrijvers kunt toevoegen?
Je kunt nieuwe schrijvers toevoegen vanuit de het Rollen en machtigingen-gedeelte op je dashboard of vanuit je Schrijverslijst. Lees meer over het toevoegen van schrijvers

Een post van een schrijver goedkeuren

Blogeditors en -eigenaars kunnen posts goedkeuren op het In behandeling-tabblad in het bloggedeelte op het dashboard van je website. Nadat zij de post hebben goedgekeurd, wordt deze gepubliceerd op je website en ontvangt de schrijver een melding.
Posts die jij of editors goedkeuren hebben een 'Goedgekeurd' label in je gepubliceerde posts-lijst. Wijs een goedgekeurde post aan in de lijst om te zien wie de post heeft goedgekeurd, wanneer ze het hebben goedgekeurd, wie de post heeft ingediend, en wanneer ze het hebben ingediend.
Details bekijken over een goedgekeurde post in je lijst met gepubliceerde posts.

Om een post goed te keuren:

1. Ga naar In behandeling op het dashboard van je website of klik op de link in de e-mailmelding over de beoordeling.
  2. Klik op Beoordelen naast de post die je wilt beoordelen.
Klik op Beoordelen om een post te beoordelen.
  1. Klik rechtsboven op Goedkeuren en publiceren
Tip:
Als je de post niet onmiddellijk wilt publiceren, kun je op het dropdownmenu naast Goedkeuren en publiceren klikken en Post plannen selecteren om deze in plaats daarvan in de toekomst te publiceren. Lees meer over het plannen van posts

De post van een schrijver afwijzen

Blogeditors en -eigenaren kunnen posts afwijzen op het In behandeling-tabblad in het bloggedeelte op het dashboard van je website. Nadat ze de post hebben afgewezen, gaat deze terug naar de conceptstatus en ontvangt de schrijver een e-mailmelding.

Om een post af te wijzen:

1. Ga naar In behandeling op het dashboard van je website of klik op de link in de e-mailmelding over de beoordeling.
  2. Klik op Beoordelen naast de post die je wilt beoordelen.
Klik op Beoordelen om een post te beoordelen.
  1. Klik op het dropdownmenu naast Goedkeuren en publiceren.
  2. Selecteer Afwijzen en terugzetten naar concept.
Een post afwijzen en terugzetten naar concept.