Wix Automations: Een automatisering met meerdere acties maken

Leestijd 2 minuten
Automatiseringen met meerdere acties zijn automatiseringen met één enkele trigger en meerdere acties. Hiermee kun je de communicatie met je websitebezoekers stroomlijnen, de juiste informatie op het juiste moment leveren en je bedrijfsprocessen optimaliseren.

Je kunt bijvoorbeeld een automatisering maken die inloggende bezoekers verwelkomt met een chatbericht en een paar dagen later een vervolgmail stuurt.

Om een automatisering met meerdere acties te maken:

1. Creëer een nieuwe automatisering of bewerk een bestaande automatisering.
  2. Scrol omlaag naar de onderkant van het bewerkingsscherm voor de automatisering en klik op + Voeg een actie toe.
Een screenshot van de tekst 'Voeg een actie toe' waarop je klikt om een automatisering met meerdere acties te maken.
  1. Klik in het Actie-gedeelte op de door jouw gekozen actie.
  2. Stel de actie in met behulp van de beschikbare opties.
  3. Klik op Timing om het uit te breiden.
  4. Klik op de Bepaal wanneer je de actie wilt verzenden-dropdown om te selecteren wanneer de vervolgactie moet worden uitgevoerd:
    • Wachten tussen acties: De actie wordt uitgevoerd na de vorige actie, na een door jou ingestelde periode. Klik op de pijltjes omhoog en omlaag om het aantal in te stellen en klik op de dropdown om te kiezen tussen dagen, uren en minuten.
    • Reageer direct: De actie wordt onmiddellijk na de vorige actie uitgevoerd.
  5. (Optioneel) Klik op + Voeg een actie toe en volg stap 3 - 6 om eventuele extra vervolgacties toe te voegen.
  6. Klik op Activeren.
Acties toevoegen aan bestaande automatiseringen
Als je nieuwe acties toevoegt aan bestaande automatiseringen, zullen deze acties alleen van toepassing zijn op instanties die worden geactiveerd nadat je je wijzigingen hebt opgeslagen. Voor elke reeds getriggerde instantie (bijvoorbeeld: een ingediend formulier) worden deze nieuwe acties niet uitgevoerd.