Wix Automations: Best practices voor het creëren van voorwaarden

Leestijd 4 minuten
Met voorwaarden kun je complexe automatiseringsflows instellen en beheren.

Je gebruikt bijvoorbeeld Wix Restaurants en hebt een nieuw menu ingevoerd voor tafels van 4 gasten en meer. Je wilt een e-mailupdate sturen naar alle klanten die dergelijke boekingen hebben gemaakt. Door een e-mailautomatisering aan te maken met als voorwaarde dat een reservering voor een gezelschap groter dan 3 is, richt je je op deze groep klanten en niet op klanten die tafels voor kleinere groepen hebben gereserveerd.

Om ervoor te zorgen dat de voorwaarden effectief werken, moeten ze goed worden ingesteld. De sleutel hiervoor is het selecteren van de juiste 'operator' (bijvoorbeeld 'is groter dan', 'bevat') en deze logisch te gebruiken. Volg de onderstaande best practices bij het toevoegen van voorwaarden aan je automatiseringen.
Een screenshot van een automatiseringsvoorwaarde.
Klaar om aan de slag te gaan?

Houd er rekening mee dat we momenteel bezig zijn met het uitbrengen van voorwaarden, dus ze zijn nog niet voor alle triggers beschikbaar. Als je een trigger selecteert en + Voorwaarde toevoegen ziet, kun je een voorwaarde toevoegen.
In dit artikel lees je meer over voorwaarden die gebruik maken van:

Tekst-operators

Tekst-operators worden gebruikt voor het vergelijken van namen, labels, enzovoort.
Een screenshot van de beschikbare tekst-operators.
Best practice: Gebruik tekst-operators voor eigenschappen die tekenreeksen zijn, bijvoorbeeld wanneer een restaurantnaam exact 'Paulie's Pizza' is.

Het onderstaande voorbeeld (If: Contact email is 'a pending site member' of If: Contact email is 'a site member') zal niet correct werken omdat de tekststrings 'a pending site member' en 'a site member' nooit in het e-mailveld voor contacten zullen verschijnen.
Een screenshot van een automatisering met toegevoegde voorwaarden.

Nummerieke operators

Numerieke operators worden gebruikt voor het vergelijken van numerieke eigenschappen, zoals hoeveelheden.
Een screenshot van de beschikbare getaloperators.
Best practice: Gebruik nnummerieke operators voor eigenschappen die altijd nummers zullen zijn, bijvoorbeeld door een e-mail te sturen wanneer een reserveringsgroep groter is dan 10.

Datum- en tijd-operators

Datum- en tijd-operators worden gebruikt om datum- en tijdeigenschappen te vergelijken met specifieke datums en tijden.
Een screenshot van de beschikbare datum- en tijd-operators.
Best practice: Gebruik datum- en tijd-operators wanneer je een voorwaarde baseert op een exacte datum of tijd, bijvoorbeeld door contact op te nemen met alle klanten die deze maand een aankoop hebben gedaan.

True/false-operators

True/false-operators worden gebruikt voor het vergelijken van booleaanse eigenschappen die altijd waar of onwaar zijn.
Een screenshot van de beschikbare true/false-operators.
Best practice: Gebruik true/false-operators voor eigenschappen die altijd een van twee statussen zullen hebben, bijvoorbeeld een selectievakje dat is aangevinkt of niet is aangevinkt.

Het onderstaande voorbeeld (If: Booking creation date is true) past geen voorwaarde toe, omdat er altijd een waarde zal zijn (er zal altijd een 'true' zijn) als een boeking is gemaakt.
Een screenshot van een automatisering met toegevoegde voorwaarden.

Op zoek naar meer mogelijkheden?
Momenteel is het niet mogelijk om een voorwaarde toe te voegen met meer complexiteit dan een 'als'-voorwaarde. Stem voor de mogelijkheid om een 'anders'-voorwaarde toe te voegen, een automatisering met meerdere paden te maken of om een voorwaarde toevoegen die de interactie van een klant gebruikt om de flow van een automatisering te beïnvloeden.