Wix Apps: Ontwerphulp

Leestijd 3 minuten
Met de Ontwerphulp-add-on kun je rijen, kolommen of cellen maken in je Studio Editor om je website beter te structureren en te ontwerpen.
De hulplijn verschijnt in je Editor als een gekleurd raster, het verschijnt niet op je live website. Het doel hiervan is om je te begeleiden bij het plaatsen van je elementen op je website en ervoor te zorgen dat alles correct is uitgelijnd.
De Ontwerphulp-add-on is alleen beschikbaar in de Wix Studio Editor.
Een screenshot met de Ontwerphulp-panelen.
In dit artikel lees je meer over:

Ontwerphulp aan je website toevoegen

Voeg de Ontwerphulp-add-on toe vanuit de tools in je Studio Editor.

Om de Ontwerphulp-add-on toe te voegen:

1. Klik linksboven op het Wix Studio-pictogram.
  2. Klik op Tools
  3. Klik op Editor add-ons
  4. Klik op Add-ons toevoegen
  5. Klik op Ontwerphulp.
Een screenshot met het Wix Studio-pictogram en de opties om Editor-add-ons aan je website toe te voegen.

De instellingen van je Ontwerphulp aanpassen

Pas je raster aan om de exacte indeling te krijgen die je wilt. Je kunt wijzigingen aanbrengen in het aantal kolommen of rijen in een raster, en hun grootte en afstand wijzigen, enzovoort. De instellingen veranderen afhankelijk van het rastertype dat je kiest.

Om de instellingen aan te passen:

1. Klik linksboven op het Wix Studio-pictogram.
  2. Klik op Tools.
  3. Klik op Editor add-ons.
  4. Klik op Ontwerphulp.
  5. Klik naast kolommen op het dropdown-pictogramom de instellingen weer te geven.
  6. Kies wat je wilt aanpassen:
    • Type ontwerphulp: Klik op het dropdownpictogramen kies een type.
    • Uitlijning: Stel de uitlijning, uitrek, links, rechts of midden in.
    • Kolommen: Voer het aantal kolommen in dat je nodig hebt voor je gids.
    • Breedte marge: Stel de breedte van de marge in.
    • Breedte tussenruimte: Stel de breedte van de marge in. Dit is de ruimte tussen de kolommen.
    • Kolombreedte: Afhankelijk van je uitlijning kan de kolombreedte worden ingesteld op Automatisch.
    • Dekking en kleur: Stel een kleur in voor je kolommen en pas de dekking aan.
  7. (Optioneel): Klik op + Ontwerphulp toevoegen om een nieuwe handleiding aan je website toe te voegen.
    Let op: Hiermee worden de hulplijnen op elkaar gestapeld, zodat de roze lijnen beter zichtbaar zijn tijdens het bewerken.
Een screenshot met de ontwerpinstellingen voor de Ontwerphulp-add-on.