Wix Apps: De Wix Fooien-app toevoegen en instellen

Leestijd 3 minuten
Met Wix Fooien is het nu gemakkelijker dan ooit voor klanten om hun waardering voor je dienst te tonen. Of je nu een winkeleigenaar, restaurantbedrijf, trainer of promotor bent, je kunt de vruchten plukken van geweldige klantenservice door fooien van je klanten te accepteren.

Stap 1 | Voeg Wix Fooien toe aan je website

Je kunt Wix Fooien rechtstreeks vanuit de Wix Appmarkt aan je website toevoegen. Deze app werkt alleen met e-commerce-apps zoals Wix Stores, Wix Bookings en Wix Restaurant Orders.

Om Wix Fooien aan je website toe te voegen:

1. Ga naar de Wix Appmarkt.
  2. Typ 'Wix Fooien' (of Wix Tips) in de zoekbalk en selecteer Wix Fooien (of Wix Tips) in het dropdownmenu.
  3. Klik op Toevoegen aan website
  4. Klik op OK
Een screenshot die laat zien hoe je Wix Fooien aan je website toevoegt.
Wix Fooien is al op je website geïnstalleerd als je Wix Restaurant Orders hebt.

Stap 2 | Activeer de app en pas de instellingen aan

Om fooien te accepteren, moet je de app op je dashboard activeren en de instellingen aanpassen. Je kunt de opties voor fooien naar behoefte aanpassen door fooien in rekening te brengen op basis van percentages of bedragen.

Om de app te activeren en de instellingen aan te passen:

1. Klik op Aan de slag.
Een screenshot met de knop om aan de slag te gaan met het instellen van de Wix Fooien-app.
  1. Klik op de Schakel fooien bij afrekenen in-schakelaar.
  2. Kies hoe je fooien wilt accepteren:
    • Percentage: Stel je fooien in op een percentage van het totale bestelbedrag.
    • Vast bedrag: Bied fooien met een vast bedrag, bijvoorbeeld € 2,– of € 5,–.
  3. Klik op de -schakelaar:
    • Ingeschakeld: Klanten kunnen hun eigen fooibedrag invoeren.
    • Uitgeschakeld: Klanten hebben niet de mogelijkheid om hun eigen fooi in te voeren.
Een screenshot met de fooi-instellingen in je dashboard.
  1. Klik op Opslaan
  2. Klik op Toevoegen om Wix Fooien op je website te activeren.

Stap 3 | Volg je fooianalyses

Zodra je de app op je website hebt geïnstalleerd, wordt deze automatisch gesynchroniseerd met het 'Verkopen per periode'-rapport, zodat je de fooien van je klanten kunt volgen en bijhouden.

Vanuit de kolom met het label 'Fooien' kun je de fooien die gedurende specifieke perioden zijn ontvangen bijhouden en analyseren.

Om analyses voor je fooien bij te houden:

1. Ga naar Analytics en rapporten op het dashboard van je website.
  2. Klik op Rapporten
  3. Klik op Verkopen per periode.
Een screenshot met het 'Verkopen per periode'-rapport en het aantal ontvangen fooien.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over Wix Fooien.