URL-omleidingen importeren of exporteren met een CSV-bestand

Leestijd 3 minuten
Een URL (301)-omleiding werkt zoekmachines bij met een werkende pagina-URL als de URL van de pagina is gewijzigd. Upload een CSV-bestand om tot 500 URL-omleidingen tegelijk te importeren. Je kunt je eigen CSV-bestand uploaden of de meegeleverde template downloaden om een nieuw CSV-bestand voor de import te maken.

Voordat je je CSV-bestand uploadt, moet je ervoor zorgen dat:
  • Elke rij in het bestand slechts één omleiding bevat
  • Het bestand slechts twee kolommen bevat. In de eerste kolom moet de oude URL staan en in de tweede kolom de nieuwe URL waarnaar moet worden doorverwezen

Omleidingen importeren met een CSV-bestand

Let op:
Omleidingen kunnen alleen worden geüpload met een CSV-bestand. Het maximum aantal omleidingen per bestand is 500. Omleidingen die na de eerste 500 worden vermeld, worden niet meegenomen in de import.

Om een bestand met omleidingen te importeren:

1. Ga naar je SEO-dashboard.
  2. Selecteer Naar URL-omleidingsmanager onder Tools en instellingen.
  3. Klik op Meer acties
  4. Klik op Omleidingen importeren
  5. Of klik op CSV-bestand uploaden.
    (Klik op Template downloaden als je een template nodig hebt om je bestand te maken.)
  6. Selecteer je CSV-bestand
  7. Klik op Openen
  8. Selecteer het type omleiding om te importeren:
    • Nieuw: Wanneer de URL geen eerdere omleidingen heeft.
    • Bestaand: Wanneer de URL al een omleidingsconfiguratie heeft. Je kunt ervoor kiezen om de bestaande omleiding te negeren of niet. Standaard wordt deze niet overschreven. Schakel de schakelaar in om te overschrijven.
  9. Klik op Omleidingen importeren
  10. Of klik op Bestand vervangen om een ander CSV-bestand te uploaden.
  11. Selecteer het bestand en klik op Openen
Tip:
Om wijzigingen aan te brengen aan je bestaande omleidingen, exporteer je de omleidingen naar een CSV-bestand, breng je de wijzigingen aan en importeer je het bestand om die wijzigingen toe te passen.

Fouten corrigeren bij het importeren van CSV-bestanden

Als je een foutmelding krijgt bij het importeren van je omleidingen, kun je het CSV-rapport downloaden om de status van elke omleiding te zien. Het rapport ziet eruit als je CSV-bestand, maar met extra kolommen die de status van elke omleiding weergeven.

Download het rapport om wijzigingen aan te brengen aan je oorspronkelijke CSV-bestand door het bestand opnieuw te importeren om de inhoud van het oorspronkelijke bestand te overschrijven. Dit kan worden gedaan om problemen één voor één of allemaal tegelijk op te lossen.

Veelvoorkomende fouten: het bestand is leeg of heeft het verkeerde formaat, er bestaat al een omleiding voor een URL of de website is niet gekoppeld aan een domein.

Omleidingen exporteren

Je kunt een CSV-bestand van je volledige lijst met omleidingen die naar je website zijn geüpload exporteren. Als je wijzigingen aan je omleidingen moet aanbrengen, kun je dit bestand bewerken, opslaan en opnieuw uploaden.

Om een lijst met omleidingen te exporteren:

1. Ga naar je SEO-dashboard.
  2. Selecteer Naar URL-omleidingsmanager onder Tools en instellingen.
  3. (Alleen bij het exporteren van specifieke omleidingen) Selecteer de omleidingen die je wilt exporteren.
  4. Klik op Meer acties.
  5. Klik op Omleidingen exporteren.
Tip:
Het bestand wordt automatisch naar je computer gedownload.