Toestemmingsmodus inschakelen in Google Tag Manager

Leestijd 2 minuten
Vanaf 6 maart 2024 zal Google nieuwe vereisten voor Google Tag Manager (GTM) handhaven onder nieuwe regels van de Digital Markets Act (DMA). Om aan deze regels te voldoen, moet je, als je Google Tag Manager gebruikt, de toestemmingsmodus voor Google-tags inschakelen in je GTM-account.

Om de toestemmingsmodus in te schakelen:

1. Ga naar Beheer in je Google Tag Manager-account.
  2. Selecteer Containerinstellingen.
  3. Schakel onder Aanvullende instellingen het Toestemmingsoverzicht aanzetten-selectievakje in.
  1. Klik rechtsboven op Opslaan.
  2. Ga naar het Werkruimte-tabblad in je Google Tag Manager-account.
  3. Klik links op Tags.
  4. Klik op het Schild-pictogram.
  1. Stel je toestemmingsinstellingen in voor de volgende tagtypen:
    • Voor tags die van Google zijn, is geen aanvullende toestemming vereist:
      1. Selecteer alle tags die door Google zijn gemaakt.
      2. Selecteer Geen aanvullende toestemming nodig.
    • Voor tags die niet van Google zijn (bijvoorbeeld van toepassingen van derden), moet je elk van de relevante tags handmatig definiëren:
      1. Selecteer de tag die niet van Google is die je wilt definiëren.
      2. Selecteer Aanvullende toestemming vereisen om tag te activeren.
      3. Voer de relevante categorie in (Wix ondersteunt ad_storage, analytics_storage, functionality storage).
  1. Sla je container op en publiceer deze in je Google Tag Manager.
Volgende: