De koppelingsmethode van je domein wijzigen

Leestijd 3 minuten
Je kunt de koppelingsmethode van je domein wijzigen om te veranderen wie de DNS-records van je domein host.
Met een naamserver-koppeling host Wix je DNS en kun je de DNS van je domein beheren in je Wix-account.
Bij doorverwijzing (pointing) wordt de DNS van je domein buiten Wix gehost en beheer je de DNS van je domein bij een ander bedrijf.
Weet je niet zeker welke koppelingsmethode je moet gebruiken?
In de meeste gevallen raden we aan om te koppelen via naamservers. Doorverwijzing kan echter een betere optie zijn als je meerdere DNS-records hebt die je liever niet opnieuw configureert. Lees meer over de verschillen tussen doorverwijzing en naamserver-koppelingen.

Van doorverwijzing naar naamservers overschakelen

Je kunt je domeinkoppelingsmethode wijzigen van doorverwijzing naar naamservers om een domein dat je al bezit aan Wix te koppelen. Wix host je DNS-records en je kunt ze rechtstreeks vanuit je Wix-account beheren.

Om je koppeling te wijzigen van verwijzen naar naamservers:

1. Ga naar Domeinen in je Wix-account.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Meer acties-pictogramen selecteer Verwijderen.
Screenshot met het 'Meer acties'-menu in het domeinen-gedeelte van een Wix-account. De optie Verwijderen van Wix is gemarkeerd.
  1. Klik op Domein verwijderen.
  2. Klik op Je eigen domein koppelen.
    Let op: Als je deze optie niet ziet, klik je op Een bestaand domein toevoegen en selecteer je vervolgens Een domein dat je al bezit koppelen.
  3. Selecteer de website waaraan je je domein wilt koppelen en klik op Volgende.
  4. Voer je domeinnaam in en klik op Volgende. Bevestig indien nodig dat je de eigenaar bent van dat domein.
    Tip: Houd dit venster open zodat je kunt terugkeren om je koppeling in stap 7 te verifiëren.
  5. Klik op Start en volg de instructies op het scherm om je DNS-records bij je domeinhost bij te werken.
Let op:
  • Als je in stap 7 geen instructies ziet om je DNS-records bij te werken, heb je deze al bijgewerkt.
  • Het kan tot 48 uur duren voordat je domeinkoppeling wereldwijd live gaat vanwege DNS-propagatie.

Van naamservers naar doorverwijzing overschakelen

Je kunt de koppelingsmethode van je domein wijzigen van naamservers naar doorverwijzing om de DNS van je domein buiten Wix te laten hosten. Om je koppelingsmethode naar doorverwijzing te wijzigen, heb je toegang nodig tot je domeinhost-account.
Belangrijk:
Als je je koppelingsmethode wijzigt naar doorverwijzing, kan Wix je niet helpen bij het beheren van je DNS-records, aangezien deze elders worden gehost. Je moet contact opnemen met je DNS-host als je hulp nodig hebt met je records.

Om je koppeling van naamservers naar doorverwijzing te wijzigen:

1. Log in op je domeinhost-account
  2. Zoek het gedeelte waar de DNS-records zich bevinden.
  3. Vervang de onderstaande velden door de volgende records:
    • A-record:
      • Host: @ of [blank]
      • Wijst naar: 185.230.63.107
    • CNAME:
      • Host: www
      • Verwijst naar: pointing.wixdns.net
    • Naamservers: Reset naar de standaard van de domeinhost.
  4. Sla de wijzigingen op.
Let op:
Het kan tot 48 uur duren voordat de records gepropageerd zijn en voordat de wijziging in je Wix-account zichtbaar is.