Studio Editor: Video's toevoegen en aanpassen

Leestijd 7 minuten
Video's zijn een goede manier om websitebezoekers te betrekken en ze het verhaal van je merk te vertellen. De Studio Editor maakt het gemakkelijk om je inhoud te presenteren, te embedden op social media, en mooie op video gebaseerde ontwerpelementen toe te voegen.
In dit artikel lees je meer over:

Een video toevoegen

Kies het juiste video-element voor jouw behoeften. Je kunt een enkele videospeler of een VideoBox toevoegen, die meer uitgebreide aanpassingsmogelijkheden biedt. Je kunt ook video's toevoegen met transparante achtergronden, ontworpen door Wix, om de website te versieren.

Om een nieuwe video toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Media.
  3. Selecteer een videotype onder Video:
    • Single Video Players: Upload je eigen video of embed er een van een sociaal netwerk.
    • VideoBox: Laat je eigen video's, gratis Wix-video's of professionele Shutterstock-video's zien in ontworpen videocontainers.
    • Transparante video: Voeg je eigen video's toe of upload ze met transparante achtergronden.
  4. Sleep een video naar de gewenste locatie op de pagina.
Een screenshot van het Elementen toevoegen-paneel met de verschillende video-elementen die je kunt toevoegen

Een enkele videospeler aanpassen

Pas de indeling, het ontwerp en het gedrag van de videospeler aan jouw specifieke behoeften aan. Je kunt kiezen of je video automatisch en/of in een loop begint af te spelen, beslissen welke bedieningselementen je wilt weergeven en deze ook ontwerpen.

Om een videospeler aan te passen:

1. Selecteer de videospeler.
  2. Kies hoe je het wilt aanpassen:
Een screenshot van een videospeler met zijn Instellingen-paneel en het Inspector-paneel, open

Een VideoBox aanpassen

Wanneer je VideoBoxen gebruikt om media weer te geven, krijg je veel creatieve vrijheid om ze onderdeel van het ontwerp te maken. Stel de video in om precies te spelen zoals jij wilt, kies een interessante vorm, en ontwerp elk detail - van de omslagafbeelding tot de randen.

Om een VideoBox aan te passen:

1. Selecteer de VideoBox.
  2. Kies hoe je het wilt aanpassen:
Een screenshot van een VideoBox met het Inspector-paneel en het Gedrag-paneel open

Video's oplossen

Problemen met je video? Klik op een vraag hieronder om meer te lezen: