Studio Editor: Flexboxes beheren en aanpassen

Leestijd 5 minuten
Beheer en pas flexboxes aan om een unieke ervaring voor je bezoekers te creëren. Je kunt de grootte van items aanpassen aan je paginastructuur, de weergave-instellingen aanpassen, en items toevoegen, verwijderen en opnieuw ordenen.
In dit artikel lees je hoe je:

Flexbox-items beheren

Beheer flexbox-items terwijl je bezig bent om je inhoud verder te personaliseren en up-to-date te houden. Je kunt items verbergen voor breekpunten, hun volgorde wijzigen en meer.

Om je flexbox-items te beheren vanuit de Inspector:

1. Klik op je flexbox.
  2. Klik rechtsboven in de Editor op de Inspector-pijl.
  3. (In de Inspector) Klik naast het aantal items op Beheren
  4. Kies wat je met je items wilt doen:
  • Opnieuw ordenen:
    • Houd naast het relevante item het Opnieuw ordenen-pictogramingedrukt en sleep het naar de nieuwe positie.
  • Beheren:
    1. Klik naast het betreffende item op het Meer acties-pictogram
    2. Beheer de items met behulp van de opties:
    • Dupliceren: Maak een kopie van een specifiek item.
    • Naam wijzigen: Geef elk item een herkenbare naam.
    • Verwijderen: Verwijder het item volledig.
    • Verbergen: Verberg dit item voor het specifieke breekpunt waaraan je werkt.
Het Items beheren-gedeelte van het Inspector-paneel. De cursor wijst de optie om een item te hernoemen aan.

De weergave van je flexbox aanpassen

Selecteer een flexbox-weergave als aanvulling op de structuur van je pagina. Afhankelijk van het scherm dat je kiest, kun je het uiterlijk verder aanpassen door instellingen zoals lege ruimtes, richting en breedte aan te passen.

Om de weergave aan te passen:

1. Klik op je flexbox.
  2. Klik rechtsboven in de Editor op de Inspector-pijl.
  3. Selecteer het Ontwerp-tabblad.
  4. Klik op Indeling.
  5. (Optioneel) Klik op Weergavetype en selecteer een type in de dropdown.
  6. Pas je flexbox aan op basis van het weergavetype dat je kiest:
    • Richting: Bepaal of je items van links naar rechts of van rechts naar links worden georganiseerd.
    • Verhoudingen: Klik op Egaliseren om alle flexbox-items dezelfde groottedefinities te geven.
    • Itembreedte: Selecteer de breedte van de flexbox-items in percentage of stel ze allemaal in als de maximale breedte.
    • Ruimten: Voer een waarde in (in px, vh, vb of om te schalen) voor de horizontale en verticale ruimtes tussen de flexbox-items. Let op: Als je de schuifregelaar of dia's kiest, zijn de beschikbare opties (horizontaal of verticaal) afhankelijk van de richting van de schuifregelaar die je kiest.
    • Uitlijning: Kies hoe je items moeten worden uitgelijnd en gepositioneerd. Afhankelijk van de look die je wilt bereiken, kun je de items uitlijnen met de randen van de flexbox (begin of einde), of ruimte creëren tussen/rond de items.
    • Overlopende inhoud: Selecteer of je overlopende inhoud wilt verbergen of weergeven.
    • Schuifrichting: Geef je items weer op een horizontale of verticale schuifregelaar.
    • Uitlijnen scrollen: Klik op de schakelaar om deze in te schakelen. Wanneer je door de dia's van je flexbox scrolt, 'snapt' deze op elk item (dia), zodat bezoekers het niet missen.
    • Items per dia: Stel in hoeveel items per dia-actie worden weergegeven.
    • Navigatie: Voeg pijlen, een knop of tekst toe om bezoekers te helpen door de items te navigeren.
    • Schuifbalk tonen: Toon of verberg een schuifbalk zodat bezoekers door de items kunnen scrollen.
Het Indeling-gedeelte van het Inspector-paneel. De cursor wijst het lege veld aan.
Let op:
  • De weergegeven aanpassingsopties zijn afhankelijk van de weergavestijl die je kiest.
  • Sommige oudere browsers ondersteunen geen lege ruimtes (bijvoorbeeld Chrome 76-83, Safari 12-14 en Edge 79-83). Dit betekent dat bezoekers die je website vanuit deze browsers bezoeken de lege ruimtes tussen flexbox-items niet zien.
Werken met breekpunten:
  • Je kunt voor elk breekpunt een andere indeling instellen.
  • We raden de kolom- of schuifregelaarindeling aan voor kleinere schermen zoals mobiele apparaten.

De grootte van flexbox-items wijzigen

Je kunt de grootte van elk afzonderlijk flexbox-item wijzigen om ze groter of kleiner te maken dan de andere. Gebruik het Inspector-paneel om de breedte en hoogte van elk item aan te passen, evenals de horizontale en verticale marges rond items.

Om de grootte van een item te wijzigen:

1. Klik op je flexbox.
  2. Selecteer het item waarvan je de grootte wilt wijzigen.
  3. Klik rechtsboven in de Editor op de Inspector-pijl.
  4. Selecteer het Ontwerp-tabbladen selecteer hoe je het item wilt aanpassen:
    • Grootte: Voer de door jou gekozen grootte in het veld in en selecteer de meeteenheid.
    • Positie: Selecteer de relevante marges/opvulling-optie en voer de gekozen hoeveelheid in het veld in.
Het Ontwerp-tabblad van het Inspector-paneel. De cursor wijst het veld met de minimale breedte aan.