SSO: Teamleden toevoegen aan je account en een rol toewijzen

Leestijd 3 minuten
Single Sign-On (SSO) is een authenticatiemethode waarmee gebruikers in een organisatie zich kunnen aanmelden bij hun Wix-account met de inloggegevens van hun organisatieprofiel.
Wanneer leden van je organisatie hun profielgegevens gebruiken om in te loggen bij Wix met SSO, worden ze automatisch als teamlid aan je account toegevoegd. Je kunt ervoor kiezen om ze een toegewezen rol te geven tijdens het aanmeldingsproces of ze een rol toe te wijzen nadat ze zich hebben aangemeld. Met rollen kun je het toegangsniveau dat ze voor je account hebben bepalen.
In dit artikel lees je meer over:

Teamleden toevoegen via een teamuitnodiging

Je kunt uitnodigingen maken om naar je teamleden te sturen zodat ze lid kunnen worden van je account. Voeg het e-mailadres toe van de teamleden die je wilt uitnodigen, selecteer vervolgens een rol om aan hen toe te wijzen en kies hun toegangsniveau tot je account. Hun rol en toegangsniveau worden automatisch aan hen toegewezen wanneer ze inloggen.Lees meer over rollen
Je kunt uitnodigingen naar maximaal 50 e-mailadressen tegelijk verzenden. Nadat je de uitnodiging hebt verzonden, ontvangen je teamleden een e-mail met een uitnodigingslink naar de SSO-inlogpagina van je account.

Om een teamlid toe te voegen:

1. Ga naar je Wix-account.
  2. Klik bovenaan op Specialistendashboard.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer Team
  5. Voer de e-mailadressen in van de teamleden die je wilt uitnodigen.
Een screenshot van het toevoegen van een e-mailadres om iemand voor je team uit te nodigen
  1. Selecteer een rol voor je teamlid onder Rol en sitetoegang.
Tip:
Je kunt ook op Nieuwe rol maken klikken als je een aangepaste rol moet aanmaken..
  1. Selecteer het toegangsniveau dat de teamleden op je account hebben:
    • Alle sites en mappen: Ze hebben toegang tot elke website en map in je account.
    • Specifieke sites of mappen: Je kunt kiezen tot welke websites en mappen ze toegang hebben.
  2. (Optioneel) Klik op Voeg nog een rol toe op verschillende sites als je ze een andere rol en toegangsniveau wilt geven op een van je andere websites.
  3. Klik op Uitnodiging versturen.

Teamleden toevoegen door ze zelf toe te staan lid te worden

Je kunt je teamleden zelf lid laten worden van je account zonder hen een rol toe te wijzen. Het teamlid kan inloggen via de Wix-inlogpagina of de URL van je SSO-inlogpagina. Nadat ze zijn ingelogd, worden ze automatisch toegevoegd aan je account.
Je kunt ze vervolgens een rol toewijzen in het Team-gedeelte van je specialistendashboard.
Let op:
Het is momenteel niet mogelijk om een standaardrol in te stellen voor alle nieuwe teamleden die zelf lid worden.Je kunt voor deze functie stemmen

Om een teamlid toe te voegen:

1. Vraag je organisatielid om op een van deze manieren naar de SSO-inlogpagina te gaan:
  2. Vertel ze de stappen te volgen om in te loggen.
Een screenshot van de SSO-inlogoptie van Wix
  1. Nadat ze zijn ingelogd, ga je naar je Wix-account.
  2. Klik bovenaan op Specialistendashboard.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer Team
  5. Klik naast het betreffende teamlid op het Meer acties-pictogram.
  6. Selecteer Rol wijzigen
Een screenshot van het veranderen van de rol van een van je teamleden.
  1. Selecteer de rol(len) die je aan je teamlid wilt toewijzen.
Tips:
  1. Klik op Opslaan.
Wil je een teamlid verwijderen?
Klik naast het betreffende teamlid op het Meer acties-pictogram en selecteer Verwijderen