SSO: Problemen oplossen en foutcodes voor IT-beheerders

Leestijd 1 minuten
Bekijk de volgende lijst met foutcodes die de eindgebruiker bij je kan melden als ze een fout ervaren bij het gebruik van Single Sign-On (SSO). Deze lijst bevat een beschrijving van de hoofdoorzaak van elke fout.
SSO-authenticatie maakt het gebruik van een enkel ID en wachtwoord mogelijk om snel en veilig in te loggen op een van de verschillende gerelateerde, maar onafhankelijke, online platforms. Lees meer over SSO-instellingen.
Foutcode:
Beschrijving:
8020
Kan ID-token niet ophalen uit code.
8021
Een gebruiker probeert in te loggen op een account met SSO met het e-mailadres van hun werknemer, maar de gebruiker heeft al een account dat aan dit e-mailadres is gekoppeld.
8022
De gebruiker probeert in te loggen met SSO op een account waarvoor geen Open ID-verificatiemethode is geconfigureerd in de verificatie-instellingen.
8023
De gebruiker probeert in te loggen met SSO met een federatief authenticatie-ID dat niet bestaat in de accountauthenticatie-instellingen.
8024
SSO-gebruiker bestaat niet. In SSO voor clients moeten gebruikers (clients) al bestaan als SSO-gebruikers wanneer ze proberen in te loggen met SSO. We identificeren gebruikers aan de hand van hun externe gebruikers-ID (hun ID in IdP) en het SSO-ID. Deze fout verschijnt wanneer een dergelijke gebruiker niet bestaat.
8025
De gebruiker van het SSO-account (zoals VP waarbij JIT-inrichting is ingesteld op false) bestaat niet.
8026
Een bestaande gebruiker probeert in te loggen op een account waartoe ze niet behoren.
Authorizatieverzoek voor SSO IdP is mislukt.