Spaces-app: Hoe leden de app gebruiken

Leestijd 5 minuten
Spaces by Wix is een app waarmee je leden in contact kunnen komen met je bedrijf en online community.

De app helpt je leden te communiceren met hun favoriete websites, belangrijke updates te ontvangen en hun persoonlijke activiteiten bij te houden (zoals boekingen, programma's of aankomende evenementen). Ze kunnen ook diensten boeken, producten kopen, anderen uitnodigen om deel te nemen, chatten, je blog lezen en meer.
In dit artikel lees je hoe je leden:

Lid worden van een website

Er zijn twee manieren waarop mensen lid van een website kunnen worden:

Lid worden met een uitnodigingscode

Bezoekers kunnen lid worden van je website via de Spaces-app met behulp van een unieke uitnodigingscode die jij, de website-eigenaar, aan hen geeft.
Als ze geen uitnodigingscode hebben, kunnen app-leden onderaan op Zoeken naar websites tikken om je website te zoeken.
Een screenshot van het Word lid van een website met een uitnodigingscode-scherm in de Spaces-app.

Anderen uitnodigen om deel te nemen

Bestaande websiteleden kunnen hun ervaring delen door anderen uit te nodigen om deel uit te maken van je community.
Een screenshot van de optie Leden uitnodigen in de Spaces-app.
Let op:
Als genodigden de Spaces-app niet hebben, worden ze gevraagd de app te downloaden via de uitnodigingslink. Van daaruit kunnen ze lid worden en rechtstreeks naar je website worden gebracht.

Websites beheren via de app

Wanneer leden de Spaces-app openen, zien ze hun websitelijst (websites waarvan ze lid zijn). Ze kunnen hun favorieten prioriteit geven door ze bovenaan vast te zetten en minder bezochte websites te verbergen. Ze kunnen ook meldingsvoorkeuren aanpassen en zich afmelden voor websites die ze willen verlaten

De lijst met websites ordenen

Leden kunnen hun startscherm ordenen door favoriete websites bovenaan vast te zetten, niet vaak bezochte websites te verbergen, en websites te verlaten waar ze niet langer deel van willen uitmaken.
Een screenshot van het Mijn websites beheren-scherm in de Spaces-app.

Websites zoeken

Leden kunnen de zoekbalk bovenaan de Spaces-app gebruiken om een website te vinden waarvan ze lid zijn of waarin ze geïnteresseerd zijn. Ze kunnen zoeken op naam, URL, websites waarmee ze interactie hebben gehad of waarvoor ze in het verleden zijn uitgenodigd.

Een screenshot van het 'Zoek'-veld in de Spaces-app.
Tip:
Als website-eigenaar kun je mensen helpen je website te ontdekken door de zoekfunctie van de website in te schakelen vanaf je dashboard of vanuit de Wix Owner-app.

De meldingsinstellingen van leden beheren

Leden kunnen hun meldingsvoorkeuren personaliseren door te kiezen tussen pushmeldingen of e-mail. Ze kunnen ook de soorten meldingen specificeren die ze willen ontvangen, zoals algemene aankondigingen, updates of herinneringen.
Een screenshot van de optie om meldingen te beheren in de Spaces-app.

Door je website bladeren

Je leden kunnen door je website bladeren met behulp van de navigatietabbladen. Ze kunnen alles op je homepage bekijken, producten kopen, evenementen, groepen of programma's bekijken en eraan deelnemen, je blog lezen en meer.
Een screenshot van de navigatietabbladen bovenaan een website in de Spaces-app.
Tip:
Je kunt sommige navigatietabbladen beperken, zodat alleen leden met specifieke badges en abonnementen er toegang toe hebben. Lees meer over het instellen van tabbladmachtigingen voor leden.

Met jou en andere websiteleden chatten

Je leden kunnen met jou en andere websiteleden chatten, rechtstreeks vanaf hun mobiele apparaten. Ze kunnen ook groepschats starten, deelname beheren en chats verlaten.
Een screenshot van de chatopties in de Spaces-app.
Belangrijk:
  • Om te chatten met je websitebezoekers, moet je de Wix Chat-app geïnstalleerd hebben op je website.
  • Groepschat is alleen beschikbaar voor leden als je een Blog of een Forum aan je website hebt toegevoegd en ledenchat hebt ingeschakeld.

Hun activiteit bekijken

Zodra een lid een dienst boekt, reageert op een evenement, of een betaald abonnement koopt, wordt hun activiteit vastgelegd onder Mijn profielin de Spaces-app.
Leden hebben dan toegang tot hun aankomende lessen, afspraken, evenementen, bestellingen en abonnementen door onder Mijn activiteit op een optie te tikken om hun afspraken te beheren.
Een screenshot van het Mijn activiteit-scherm in de Spaces-app.

Creditcardgegevens beheren

Je leden kunnen hun creditcardgegevens veilig opslaan om het betaalproces voor boekingen, evenementregistraties en abonnementen te vereenvoudigen, waardoor het niet meer nodig is om herhaaldelijk informatie in te voeren.
Bovendien hebben leden de flexibiliteit om meerdere betaalmethoden te beheren met de mogelijkheid om op elk moment creditcardgegevens toe te voegen, bij te werken of te verwijderen.

Om hun creditcardgegevens te beheren:

1. Open de Spaces by Wix-app.
  2. Tik onderaan op Mijn profiel.
  3. Scrol omlaag naar Instellingen en tik op Creditcards
  4. Kies een van de volgende opties:
    • Kaart toevoegen: Leden kunnen een nieuwe betaalkaart toevoegen.
      1. Tik rechtsboven op Toevoegen .
      2. Voer de creditcardgegevens in.
      3. Tik op Klaar en tik vervolgens op Opslaan.
    • Primaire kaart maken (als ze meerdere kaarten hebben opgeslagen): Leden kunnen hun voorkeurskaart als primaire kaart selecteren uit hun opgeslagen opties.
      1. Tik naast de betreffende kaart op het Meer acties-pictogram.
      2. Tik op Primaire kaart maken
    • Kaart verwijderen: Leden kunnen een kaart die ze niet meer gebruiken verwijderen.
      1. Tik naast de betreffende kaart op het Meer acties-pictogram.
      2. Tik op Kaart verwijderen.
      3. Tik op Ja om te bevestigen.
Tip:
Je leden kunnen je vragen om hun persoonlijke gegevens permanent van je website te verwijderen. Lees meer over het beheren van verwijderingsverzoeken