Websiteleden: Het verschil tussen het nieuwe en vorige ledengedeelte

Leestijd 3 minuten
We hebben onlangs een nieuwe versie van het ledengedeelte gelanceerd, die je leden een soepelere browse-ervaring en een eenvoudiger aanpassingssysteem voor jou biedt.
In dit artikel lees je over de verschillen tussen de twee versies van de ledengedeelte-app en hoe je kunt zien welke je momenteel gebruikt.
Wil je overschakelen naar de nieuwe versie?
Je kunt dit doen door de ledengedeelte-app te verwijderen en het opnieuw te installeren vanuit de appmarkt.

Toegang tot je ledenpagina's

In de vorige versie van de app bestaat het ledengedeelte uit meerdere pagina's die je afzonderlijk opent.
Het Pagina's-paneel met alle pagina's die deel uitmaken van het ledengedeelte van een website
In de nieuwe versie bevindt de ledengedeelte-app zich op een enkele, gebruiksvriendelijke pagina (met de titel Ledenpagina). Deze pagina bevat alle tabbladen die deel uitmaken van het ledengedeelte.
De nieuwe enkele pagina van het ledengedeelte die je kunt vinden in het Pagina's-paneel

In de vorige versie van de app ging je naar het Pagina's / Websitepagina's en Menu-paneel om toegang te krijgen tot elke pagina in je ledengedeelte.
Het Pagina's-paneel met alle pagina's die deel uitmaken van het ledengedeelte van een website
In de nieuwe versie zijn deze pagina's tabbladen geworden op de ledenpagina. Je kunt ze openen door het Ledenmenu-element te selecteren en op Beheren en navigeren te klikken. Als je een tabblad in dat paneel selecteert, ga je er rechtstreeks naar toe.
De navigatie tussen tabbladen in de nieuwe versie van de Ledengedeelte-app

De indeling van het ledengedeelte wijzigen

De optie om een indeling voor je ledengedeelte te selecteren (volledige breedte en kaarten) is verplaatst naar een andere locatie, die veel sneller toegankelijk is.
In de vorige versie van de app kun je deze optie vinden op het Indeling-tabblad van het Instellingen-paneel bij het selecteren van de ledenprofielkaart.
Het instellingenpaneel van de ledenprofielkaart in de oude versie van het ledengedeelte, waar je van indeling kon wisselen
In de nieuwe versie selecteer je simpelweg het Ledenpagina-element en vervolgens Indeling wijzigen.
Het nieuwe Pagina-indeling-paneel in de nieuwe versie van het ledengedeelte

Privé ledenpagina's maken

Met de ledengedeelte-app kun je je eigen inhoud delen met websiteleden, naast de pagina's / tabbladen die betrekking hebben op de verschillende Wix-apps (bijvoorbeeld Mijn bestellingen).
In de vorige versie kun je aangepaste ledenpagina's toevoegen en deze weergeven op het ledenmenu.
Aangepaste ledenpagina's toevoegen in de vorige versie van het ledengedeelte
In de nieuwe versie kun je privé ledenpagina's toevoegen voor je inhoud en deze weergeven op het inlogbalkmenu.
Het inlogbalkmenu met de tabbladen voor gewone leden naast een aangepaste privéledenpagina
Let op:
Privé ledenpagina's verschijnen niet op het ledenmenu, omdat het wordt gebruikt voor navigatie tussen de verschillende ledentabbladen.