Toestemming vragen voor je inschrijvingsformulier

Leestijd 1 minuten
Wanneer je je inschrijvingsformulier aanpast, voeg dan een toestemmingsvakje toe aan het formulier zodat de ontvangers hun uitdrukkelijke toestemming moeten geven om verdere communicatie van je te ontvangen. Ze kunnen het formulier pas verzenden als ze het selectievakje hebben aangevinkt.
Je kunt ook een link naar je privacybeleid toevoegen.
Het vragen van toestemming wordt aanbevolen omdat dit de best practice is en in sommige landen verplicht is volgens de plaatselijke regelgeving inzake gegevensprivacy.

Om toestemming te vragen voor je inschrijvingsformulier:

1. Klik op de Toestemming vereist-schakelaar om deze in te schakelen.
    • Ingeschakeld: Bezoekers moeten het vakje aanvinken voordat ze zich op je formulier kunnen inschrijven.
    • Uitgeschakeld: Bezoekers kunnen een formulier indienen zonder een toestemming vereist-vakje.
  2. Voer de tekst in die naast het selectievakje verschijnt, bijv. 'Ik ga akkoord met dit privacybeleid.'
  3. (Optioneel) Schakel het Link voor privacybeleid toevoegen-selectievakje in om een link naar je privacybeleid op te nemen en de linktekst en URL in te voegen.
  4. Klik op Toepassen.